kinderen gelukkig relatie

Stellen zonder kinderen hebben betere relatie

Mensen die geen kinderen hebben, blijken een betere relatie te hebben. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat zij zich meer gewaardeerd voelen door hun partner.

Werken aan relatie

Stellen zonder kinderen werken meer aan hun relatie, zo blijkt uit het onderzoek van de Open University onder meer dan vijfduizend mensen. Ze gaan vaker samen uit en praten meer met elkaar.

Vrouwen met kind meest gelukkig

Toch blijken vrouwen met kinderen de meest gelukkige mensen te zijn. Vrouwen zonder kinderen zijn daarentegen het minst gelukkig. Voor mannen geldt het omgekeerde; de mannen zonder kinderen zijn iets gelukkiger dan de mannen met kinderen.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Stellen blijken het gelukkigst te zijn door kleine dingen, zoals een kop thee voor elkaar maken, elkaar bedanken voor kleine dingen en samen dansen.

Ergernissen

Uit de studie blijkt tevens dat mensen die een echtscheiding achter de rug hebben zich meer inzetten om hun huidige relatie gezond te houden. De grootste ergernissen binnen relaties zijn vaak triviale dingen, zoals een partner die te traag autorijdt, een partner die smakt, een partner die nooit het licht uit doet en een partner die nagelbijt.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.