vaste avondroutine

Stellen slapen niet vanzelfsprekend samen

Eén op de zes stellen slaapt in aparte bedden, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. De helft van hen slaapt zelfs in aparte kamers.

Niet goed slapen

De stellen geven als reden dat ze niet goed kunnen slapen als ze met hun partner in een bed liggen. Dat blijkt uit een onderzoek dat een Britse matrassenfabrikant hield onder 2010 mensen.

Slaapgewoonte

Zo’n 43 procent geeft aan geheel andere slaapgewoonten te hebben dan hun partner, zoals lang lezen of televisie kijken in bed of op een ander tijdstip naar bed gaan. Een derde zeg last te hebben van het gesnurk van de partner en 20 procent slaapt gewoonweg liever alleen.

Hetzelfde bed

Ruim 70 procent van de stellen die apart slapen, sliepen eerst wel samen. Inmiddels zijn ze gewend aan het alleen slapen en willen dat ook blijven doen. Zo’n 28 procent zegt nooit met de partner in hetzelfde bed te hebben geslapen.

Seksleven

Toch denkt twee derde van hen dat het apart slapen een negatief effect heeft op hun relatie, zo meldt Female First. Iets meer dan 40 procent zegt dat hun seksleven achteruit is gegaan sinds ze niet langer in hetzelfde bed slapen als hun partner.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.