minder italianen trouwen

Steeds minder Italianen stappen in het huwelijksbootje

Steeds minder Italianen stappen in het huwelijksbootje. Het aantal bruiloften is in zes jaar tijd met een kwart geslonken van ruim 246.000 in 2008 tot ruim 189.000 in 2014. Italië telt ongeveer 57 miljoen inwoners. 

Het huwelijkscijfer daalt daarmee sneller dan in andere Europese landen.

Maatschappelijke verandering

Volgens de Italiaanse krant La Stampa is er een maatschappelijke verandering gaande in het Zuid-Europese land, waardoor de Rooms-Katholieke Kerk aan belang verliest en steeds minder mensen nog aanstoot nemen aan ongetrouwd samenwonende paren met kinderen.

Geboortecijfer

Ook is het geboortecijfer sinds de jaren zeventig fors gedaald, waardoor er minder mensen in de ‘huwbare’ leeftijd tussen 16 en 24 zijn. Het aantal scheidingen in Italië is in de laatste twintig jaar bijna verdubbeld.

Aantal huwelijken

Het aantal huwelijken in Nederland nam in 2014 juist licht toe. In totaal trouwden 65.333 stellen ten opzichte van 64.549 in 2013, blijkt uit cijfers van het CBS.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!