Steeds meer Finnen zijn single

Steeds meer Finnen zijn single. Vorig jaar steeg hun aantal in Finland met bijna 11.000. Momenteel bestaat 41% van alle Finse huishoudens uit één persoon.

Dit aantal is de afgelopen 30 jaar verdubbeld en kan deels worden verklaard door de bevolking, die veroudert. Toch is er ook een toenemend aantal singles op werkbare leeftijd dat zonder gezin door het leven gaat.

Steeds meer jonge volwassenen kiezen er voor om zich op steeds latere leeftijd te settelen. In de afgelopen 10 jaar is de gemiddelde leeftijd waarop mensen dit doen met 2 jaar gestegen. Het single zijn, wordt voor steeds meer mensen een levensfase. Overigens zijn er ook veel mensen die niet vrijwillig alleen door het leven gaan.

Heli Vaaranen heeft onderzoek gedaan naar jonge volwassenen en hun relaties. Zij denkt dat het single zijn gemeengoed is geworden. Voor velen is de keuze om alleen te leven gelinkt aan hun opvoeding die meer is gericht op individualiteit. “In hun relaties lopen ze al snel op tegen de opvatting dat ze een gemeenschap vormen, een team zijn, wat niet eenvoudig is voor een individualistisch ingestelde persoon. Het gaat er vaak om te laten weten waar je bent, individualistisch ingestelde personen kunnen dit al snel ervaren als onderdrukkend.”

Ook kunnen er praktische redenen zijn om geen einde te maken aan het single zijn. Zo zijn er in Helsinki duizenden vrouwen van werkbare leeftijd dan mannen. De situatie is juist omgekeerd in veel regio’s op het platteland. En zelfs als er al geschikte kandidaten van het andere geslacht zijn, dan is het nog niet eenvoudig om elkaar tegen te komen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?