uitgaan 40+ 50+ singles

Steeds meer feesten na het kerstdiner

Het kerstdiner is voor steeds minder mensen het slotakkoord van de avond. Zeker tweede kerstdag is een stapavond geworden. “Mensen willen graag weg, als er maar iets leuks te doen is”, aldus Paul Bax.

Eén dag met familie, één dag met vrienden

Hij heeft met Elevation Events voor 26 december Het Dikke Kerstfeest georganiseerd in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Er kunnen 1300 man terecht op het housefeest. De kaarten zijn uitverkocht. “Vroeger vierde je kerst binnen de deuren. Nu is het wat losser; je viert een dag met je familie en een dag met je vrienden”, legt hij uit.

“Eerste kerstdag is nog tricky; dan is stappen eigenlijk niet geoorloofd. Maar tweede kerstdag is voor velen een verplicht nummertje. Dat biedt voor ons veel mogelijkheden.”

Gestage groei kerstfeesten

De groei van het aantal feesten tijdens kerst past in een groter beeld, volgens Karel Mercx van Horeca Uitzendbureau Grote Feesten. “Tot 6 à 7 jaar geleden groeide het aantal feesten gestaag”, legt Mercx uit. Hij haalt de website Partyflock aan, een zeer uitgebreide feestagenda. “Daar staan nu zo’n 10.000 tot 20.000 feesten per jaar op.”

En ook op 25 en 26 december puilt de agenda uit op het populaire forum. Feestgangers hebben op eerste kerstdag de keuze uit 45 grotere feesten, op tweede kerstdag uit liefst 108. Veel kroegen en kleine zaaltjes blijven nog onder die radar.

Dubbel betaald

De doelgroep van de horecabazen bestaat vooral uit studenten, die daags erna kunnen uitslapen en het dus laat kunnen maken. Op tweede kerstdag beginnen de verplichtingen vaak pas laat en op de 27e hoeven zij niet naar de collegebanken. Het is immers vakantie, aldus Bax.

Bovendien hoeven de feestgangers het traditionele diner niet te missen, legt Berjan van Groen van het Haagse Millers uit. Beide avonden staat daar een bekende dj te draaien. “Tijdens de clubnachten start de drukte over het algemeen rond middernacht. Voor ons is kerst in feite een weekend en dus is het druk.”

Bemannen geen probleem

Met zijn uitzendbureau heeft Mercx dan ook geen probleem om mensen te vinden die bars en garderobes willen bemannen op de kerstdagen. “Als je uitgaat is het een dure avond. De kaartjes zijn juist dan vaak duurder dan normaal, een drankje kost wat meer. Maar als je werkt, krijg je dubbel betaald. Dat verschil is enorm. Het zijn voor ons de dagen van het jaar, samen met oud en nieuw.”

Bron: MSN

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Linda ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona