stedentrip tips

Stedentrips zonder drukte

Bij een citytrip binnen Europa denk je al gauw aan steden als London, Rome, Barcelona en Parijs. Logisch, want het zijn stuk voor stuk steden die je ooit gezien moet hebben. Maar er zijn kleinere steden die iets minder toeristisch zijn, maar net zo ideaal voor een lang weekend weg.

Citytrip met minder drukte

Heb je best zin om je nieuwe date mee uit te vragen naar een stad die de moeite waard is, maar waar je niet over de hoofden hoeft te lopen? Dan moet je de grootste steden links laten liggen. Er zijn alternatieven te over. Je moet mogelijk even op het idee gebracht worden. Bij deze, vijf alternatieven een rij, waar je in eerste instantie niet zo snel aan zou denken bij een citytrip.

1. Lille, Frankrijk

Lille is een universiteitsstad in Frankrijk die Vlaams-Franse sfeer ademt. Het is gezellig en niet al te groot, met een mooie binnenstad waar je kloosters, pleinen en stadshuis vindt. Shopliefhebbers zitten in Lille ook goed. Vanaf Breda is het slechts twee uur rijden, maar je kunt er ook met de trein heen.

lille

2. Ålesund, Noorwegen

De kleurrijke art-nouveaustad Ålesund wordt ook wel de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Niet voor niets, want het zou zo uit een sprookje kunnen komen met zijn groot aantal torentjes, spitse huizen en mooie versieringen. Beklim de Akslaberg voor het ultieme uitzicht over Ålesund.

kayaking

3. Évora, Portugal

Al sinds 1994 staat het centrum van de stad Évora in Portugal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Al lopend door de kronkelende straatjes zul je witte, schilderachtige huisjes tegenkomen, maar ook monumentale overblijfselen zoals het Romeinse aquaduct en de vestingmuur. Breng vooral ook een bezoek aan de kathedraal met de twee ongelijke torens, de Évora Sé.

Evora Portugal

4. Luzern, Zwitserland

De middeleeuwse Kapelbrug tekent het stadsbeeld van het Zwitserse Luzern, net als de middeleeuwse stadsmuur. Historische huisjes, pleinen en kerken zijn er in overvloed. De binnenstad van Luzern is autovrij en je kunt makkelijk uitstapjes maken, zoals de tocht naar de huisbergen, excursies naar de Stanserhorn of een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer.

Luzern

5. Bologna, Italië

Ga in Italië eens niet naar Rome, maar naar Bologna. Het kent een historische binnenstad die na de Tweede Wereldoorlog helemaal is gerestaureerd. De San Domenicokerk en het mooie Piazza Maggiore zijn niet te missen. Ook voor de beste wijnen en pasta’s van Italië moet je in Bologna zijn.

bologna

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.