stedentrip tips

Stedentrips zonder drukte

Bij een citytrip binnen Europa denk je al gauw aan steden als London, Rome, Barcelona en Parijs. Logisch, want het zijn stuk voor stuk steden die je ooit gezien moet hebben. Maar er zijn kleinere steden die iets minder toeristisch zijn, maar net zo ideaal voor een lang weekend weg.

Citytrip met minder drukte

Heb je best zin om je nieuwe date mee uit te vragen naar een stad die de moeite waard is, maar waar je niet over de hoofden hoeft te lopen? Dan moet je de grootste steden links laten liggen. Er zijn alternatieven te over. Je moet mogelijk even op het idee gebracht worden. Bij deze, vijf alternatieven een rij, waar je in eerste instantie niet zo snel aan zou denken bij een citytrip.

1. Lille, Frankrijk

Lille is een universiteitsstad in Frankrijk die Vlaams-Franse sfeer ademt. Het is gezellig en niet al te groot, met een mooie binnenstad waar je kloosters, pleinen en stadshuis vindt. Shopliefhebbers zitten in Lille ook goed. Vanaf Breda is het slechts twee uur rijden, maar je kunt er ook met de trein heen.

lille

2. Ålesund, Noorwegen

De kleurrijke art-nouveaustad Ålesund wordt ook wel de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Niet voor niets, want het zou zo uit een sprookje kunnen komen met zijn groot aantal torentjes, spitse huizen en mooie versieringen. Beklim de Akslaberg voor het ultieme uitzicht over Ålesund.

kayaking

3. Évora, Portugal

Al sinds 1994 staat het centrum van de stad Évora in Portugal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Al lopend door de kronkelende straatjes zul je witte, schilderachtige huisjes tegenkomen, maar ook monumentale overblijfselen zoals het Romeinse aquaduct en de vestingmuur. Breng vooral ook een bezoek aan de kathedraal met de twee ongelijke torens, de Évora Sé.

Evora Portugal

4. Luzern, Zwitserland

De middeleeuwse Kapelbrug tekent het stadsbeeld van het Zwitserse Luzern, net als de middeleeuwse stadsmuur. Historische huisjes, pleinen en kerken zijn er in overvloed. De binnenstad van Luzern is autovrij en je kunt makkelijk uitstapjes maken, zoals de tocht naar de huisbergen, excursies naar de Stanserhorn of een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer.

Luzern

5. Bologna, Italië

Ga in Italië eens niet naar Rome, maar naar Bologna. Het kent een historische binnenstad die na de Tweede Wereldoorlog helemaal is gerestaureerd. De San Domenicokerk en het mooie Piazza Maggiore zijn niet te missen. Ook voor de beste wijnen en pasta’s van Italië moet je in Bologna zijn.

bologna

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen