Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
uitgaan Krakau
2 oktober 2014

Stedentrip tot in de late uurtjes

Tijdens een stedentrip kun je lekker de hele dag lekker rondslenteren langs mooie winkelstraten of juist langs kleine afgelegen winkeltjes. Kunst bekijken in musea of met je rug in het gras liggen en kijken of de zon in Londen het zelfde schijnt als hier. Uit een stedentrip kun je nog meer halen door uit te gaan tot in de late uurtjes.

It’s party time

Stedentrips blijven voor singles erg in trek. Vaak een eerste reisje samen weg, de ultieme relatie test zeiden we toen al. Dus singles weten de grote steden wel te vinden. Om een weekendje met vrienden of vriendinnen weg te gaan is een stedentrip natuurlijk ook uiterst geschikt. Zeker als eens ergens anders wilt doorzakken dan in een kroeg om de hoek. Party time dus.

Uitgaansleven

Veel buitenlandse steden hebben een veelzijdig en boeiend uitgaansleven. Natuurlijk kun je bedenken dat dat geldt voor Antwerpen, Berlijn en Barcelona. Maar had je dat ook bedacht dat Krakau en Stockholm zeer de moeite waard zijn om te gaan stappen.

Stedentrip Krakau

Krakau stijgt de laatste jaren met superstip naar de top van partysteden in Europa. Je vindt hier tal van gezellige pubs, trendy bars en populaire discotheken waar de lokale bevolking en toeristen feesten tot in de vroege ochtend.

Krakau is een uitstekende stad om uit te gaan. Volgens verschillende bronnen heeft deze stad de hoogste bardichtheid ter wereld. In zo ongeveer elke straat in het centrum is wel een gezellige pub of restaurant te vinden. In de omgeving van de Rynek bevinden zich tal van restaurants, bars en clubs. ‘s Zomers staat het plein vol met gezellige terrasjes en vind je in binnenhofjes aan de zijstraten drukbezochte biergartens.

Ook de oude Joodse wijk Kazimierz barst van de uitgaansgelegenheden. Ook zijn er een half dozijn gezellige jazz clubs. Veel pubs in Krakau bevinden zich in kelders (piwnice) of in verborgen binnenpleintjes. En ondanks het opgekomen toerisme is het alcohol in Krakau nog prima betaalbaar.

Voor degenen die het liever iets rustiger aan doen bevinden zich in Krakau uiteraard ook verschillende theaters, een filharmonie en een opera.

Stedentrip Stockholm

In de trendy Zweedse hoofdstad bevinden zich tal van hippe bars en discotheken. Vooral in de zomer is het echt een hotspot voor partyminnende stedentrippers. Uitgaan is hier niet goedkoop, maar absoluut een belevenis!

De kleurrijke hoofdstad van Zweden, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is gelegen op verschillende eilanden en daarmee omgeven door water. De historische binnenstad, Gamla Stan, is een toonbeeld van de rijke Zweedse historie, met het imposante Koninklijk Paleis, florissante kerken en statige herenhuizen. Als bakermat van H&M en Ikea is ook winkelen in deze wereldstad natuurlijk geen probleem. En de vele restaurants, bars en hippe clubs maken Stockholm tot een prima stad om ‘s avonds heerlijk in uit te gaan.

Het plein Stureplan en de omliggende straten in Östermalm zijn het kloppende hart van het chique en trendy uitgaansleven van Stockholm. Hier tref je de young and rich in de rij om de hipste club of laatste hotspot te mogen betreden. Ook Södermalm en SoFo zijn populair.

Weekend Steden

Met dank aan weekendsteden Dé inspiratiebron voor stedentrippers, die over alle stedentrips meer kan vertellen over uitgaan, cultuur, winkelen, strand en romantiek, om maar enkele van hun thema’s te noemen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Single en op reis: Duitsland

Een leuke vakantiebestemming zonder dat je ver weg bent? Neem Duitsland...

5 x toffe dingen om te doen in Berlijn

Aan cultuur en indrukwekkende gebouwen geen gebrek, maar wat kun je...

Weekendje weg: go Helsinki

De Finse hoofdstad is hip, volop in ontwikkeling, makkelijk te bereiken...

Lonely Planet: Kopenhagen nummer 1 bestemming in 2019

Het reisplatform Lonely Planet heeft de Deense hoofdstad Kopenhagen uitgeroepen tot...

3 super tips voor het vinden van de goedkoopste vlucht

September is voorbij gevlogen en ook oktober gaat lekker met deze...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie