uitgaan Krakau

Stedentrip tot in de late uurtjes

Tijdens een stedentrip kun je lekker de hele dag lekker rondslenteren langs mooie winkelstraten of juist langs kleine afgelegen winkeltjes. Kunst bekijken in musea of met je rug in het gras liggen en kijken of de zon in Londen het zelfde schijnt als hier. Uit een stedentrip kun je nog meer halen door uit te gaan tot in de late uurtjes.

It’s party time

Stedentrips blijven voor singles erg in trek. Vaak een eerste reisje samen weg, de ultieme relatie test zeiden we toen al. Dus singles weten de grote steden wel te vinden. Om een weekendje met vrienden of vriendinnen weg te gaan is een stedentrip natuurlijk ook uiterst geschikt. Zeker als eens ergens anders wilt doorzakken dan in een kroeg om de hoek. Party time dus.

Uitgaansleven

Veel buitenlandse steden hebben een veelzijdig en boeiend uitgaansleven. Natuurlijk kun je bedenken dat dat geldt voor Antwerpen, Berlijn en Barcelona. Maar had je dat ook bedacht dat Krakau en Stockholm zeer de moeite waard zijn om te gaan stappen.

Stedentrip Krakau

Krakau stijgt de laatste jaren met superstip naar de top van partysteden in Europa. Je vindt hier tal van gezellige pubs, trendy bars en populaire discotheken waar de lokale bevolking en toeristen feesten tot in de vroege ochtend.

Krakau is een uitstekende stad om uit te gaan. Volgens verschillende bronnen heeft deze stad de hoogste bardichtheid ter wereld. In zo ongeveer elke straat in het centrum is wel een gezellige pub of restaurant te vinden. In de omgeving van de Rynek bevinden zich tal van restaurants, bars en clubs. ‘s Zomers staat het plein vol met gezellige terrasjes en vind je in binnenhofjes aan de zijstraten drukbezochte biergartens.

Ook de oude Joodse wijk Kazimierz barst van de uitgaansgelegenheden. Ook zijn er een half dozijn gezellige jazz clubs. Veel pubs in Krakau bevinden zich in kelders (piwnice) of in verborgen binnenpleintjes. En ondanks het opgekomen toerisme is het alcohol in Krakau nog prima betaalbaar.

Voor degenen die het liever iets rustiger aan doen bevinden zich in Krakau uiteraard ook verschillende theaters, een filharmonie en een opera.

Stedentrip Stockholm

In de trendy Zweedse hoofdstad bevinden zich tal van hippe bars en discotheken. Vooral in de zomer is het echt een hotspot voor partyminnende stedentrippers. Uitgaan is hier niet goedkoop, maar absoluut een belevenis!

De kleurrijke hoofdstad van Zweden, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is gelegen op verschillende eilanden en daarmee omgeven door water. De historische binnenstad, Gamla Stan, is een toonbeeld van de rijke Zweedse historie, met het imposante Koninklijk Paleis, florissante kerken en statige herenhuizen. Als bakermat van H&M en Ikea is ook winkelen in deze wereldstad natuurlijk geen probleem. En de vele restaurants, bars en hippe clubs maken Stockholm tot een prima stad om ‘s avonds heerlijk in uit te gaan.

Het plein Stureplan en de omliggende straten in Östermalm zijn het kloppende hart van het chique en trendy uitgaansleven van Stockholm. Hier tref je de young and rich in de rij om de hipste club of laatste hotspot te mogen betreden. Ook Södermalm en SoFo zijn populair.

Weekend Steden

Met dank aan weekendsteden Dé inspiratiebron voor stedentrippers, die over alle stedentrips meer kan vertellen over uitgaan, cultuur, winkelen, strand en romantiek, om maar enkele van hun thema’s te noemen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.