Boer zoekt Vrouw

Start Boer zoekt Vrouw: hoe ver gaat Nederlandse single voor de liefde?

Het is weer zo ver; de start van de internationale editie van Boer zoekt Vrouw met dit keer boeren uit Canada, Frankrijk, Texas, Roemenië en Zambia. De boer-zoekende-dames zijn ook dit jaar weer bereid om huis en haard achter te laten, en dat allemaal voor de liefde. Hoe ver is de Nederlandse single eigenlijk bereid om te gaan voor de liefde? Online datingsite Parship zocht het uit:

  • 40 procent is bereid om naar het buitenland te verhuizen voor de liefde
  • 17 procent droomt zelfs van zo’n avontuur

Huis en haard verlaten om hart en land mee te delen

Wellicht is het succes van het programma wel te wijten aan het feit dat veel Nederlanders dromen van het krijgen van een grote liefde in het buitenland. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 40 procent van de singles bereid is om Nederland gedag te zeggen voor de liefde, 17 procent wil zelfs niets liever dan een leven samen op een wijngaard in Frankrijk of in een Zambiaanse viskwekerij.

Femke van der Hoeven, Country Manager bij Parship: “Ik ben eerlijk gezegd verbaasd over dit hoge percentage. Ik had van de doorgaans nuchtere Hollander niet verwacht dat ze bereid zijn om huis en haard achter te laten voor de liefde. Het klinkt natuurlijk heerlijk om samen gelukkig in het buitenland te wonen, maar toch is het ook lastig om al het vertrouwde in Nederland achter te laten. Zeker vrienden en familie, maar ook je baan en huis, zijn geen zaken die je van de ene op de andere dag opgeeft.”

Een op vijf singles: ‘Ik wil overal ter wereld wonen voor de liefde’

Ook al is 40 procent van de Nederlandse singles bereid om te verhuizen, niet iedereen staat te springen om een Roemeense of Canadese boer. Een kwart die wel bereid is om te verhuizen naar het buitenland stelt hier wel voorwaarden aan, zoals dat het een land moet zijn binnen Europa, een land met een aangenaam klimaat of een land waar zij de taal spreken.

Relatie op afstand in Nederland? Maximaal anderhalf uur reizen

Naar het buitenland verhuizen zien sommige singles dus wel zitten. Echter ligt het meer voor de hand dat je de ware gewoon in ons koude kikkerlandje tegenkomt. Hoe zit het met de bereidheid om te reizen binnen Nederland? 20 procent maakt het helemaal niets uit of ze in Groningen verliefd worden op een Limburger. Het maakt hen niet uit hoe lang zij onderweg zijn naar hun lief, en nog eens 10 procent geeft aan dat een flinke reistijd van twee uur ook geen probleem is.

Toch is de meerderheid minder enthousiast. Zo geeft 45 procent aan dat zij niet meer dan één uur willen reizen voor hun nieuwe liefde. Bijna een kwart (23%) wil zelfs maar een halfuur onderweg zijn om samen met hun partner te zijn. Van der Hoeven: “Nederlandse singles die online daten hebben het relatief makkelijk vergeleken met singles in andere landen. Je zal in ons kleine landje nooit meer dan drie uur reistijd hebben naar je date.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!