tango dansen

Stappen in een club wereldwijd: dit kost het

Waar in de wereld kan je het goedkoopst stappen? Van Montréal tot Melbourne, iedere stad heeft zijn unieke clubscene die duizenden party toeristen aantrekt. Beslissen over waar het beste feestje gehouden wordt en wat het precies kost is de hoogste prioriteit van de nieuwkomers.

Clubbing steden

HomeToGo, ’s werelds grootste zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft een club prijs index gecreëerd van ’s werelds 50 populairste clubbing steden. Alle  50 steden uit de lijst bieden iets bijzonders voor bezoekers – dus in plaats van ze te rangschikken op basis van subjectieve beoordelingen, zijn ze gerangschikt op de prijs.

Kaapstad of Ibiza?

Daaruit blijkt dat iedere stad qua prijs behoorlijk van elkaar kan verschillen. Per stad werden 4 prijsfactoren onderzocht: entreekosten, bier, mixdrank en een vodka shot. Voor elke stad zijn tenminste 5 locaties onderzocht, waarvan een gemiddelde prijs werd berekend. Met deze gegevens heeft HomeToGo de 50 locaties kunnen rangschikken op de prijs. Zo blijkt dat Kaapstad de voordeligste plek is om te feesten en Ibiza het minst voordeligst.

Enkele opvallende feiten:

  • Clubs in Cape Town hebben de goedkoopste entreekosten en bierprijzen. Kaapstad is uit de 50 het meest voordeligst.
  • Clubs in Warschau hebben de goedkoopste mixdrankjes en vodka shots.
  • Clubs op Ibiza hebben de hoogste entreekosten, bierprijzen en betaal je het meest voor een mixdrankje. Van de 50 geselecteerde steden is Ibiza de duurste bestemming.
  • Clubs in New York City hebben de duurste vodka shots van gemiddeld €9,74.
  • 7 van de 10 duurste steden in de top 50 liggen in de Verenigde Staten

 

Op basis van het aantal uitgaansgelegenheden in de stad en de kwaliteit van deze uitgaansgelegenheden werden de 50 beste locaties geselecteerd.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.