happy socks

Stap uit je winterblues

Nu schijnt even de zon, maar tussen de middag regende en hagelde het en trok een donkere lucht voorbij.  De donkere dagen voor kerst noemen ze deze periode en dat is natuurlijk niet voor niets. Door minder licht en minder UV dan goed voor ons is, voelen we ons soms wat depri. De een heeft daar uiteraard wat meer last van dan de ander. 

Deze deze periode hoeft er vaak maar iets kleins te gebeuren om in een dipje te komen. Het kan al zo vroeg ongezellig donker en geur zijn buiten, zodat je er weinig voor voelt om de deur uit te gaan.  Maar we laten ons toch niet op onze kop zitten door de winterblues. Zorg dat de winterblues jou niet te pakken krijgt.  Maar daar moet je wel wat voor doen.

In de ochtend

Op een koude winterochtend uit je bed komen is niet leuk, zeker niet als de verwarming je huis nog niet lekker voorverwarmd heeft. Onder een warme douche is dan natuurlijk een aangenaam begin en daarna een kop warme koffie. Koffie zorgt inderdaad dat je lichaam in actie komt. Waar echter meer aan hebt is een glas citroensap. Deze zure citroensap verwijdert giftige stoffen uit je lichaam, het reinigt je lever en zorgt voor een boost voor het immuunsysteem.

Breng een beetje kleur in je kleding. Niet altijd dat veilige zwart of bruin, maar doe eens iets geks.  Accenten met geel of kobalt blauw of roze, doen het vaak goed. Kijk dan ook regelmatig in de spiegel zodat niet alleen een ander er vrolijk van wordt, maar jij zelf vooral. Mannen kunnen bijvoorbeeld eens gek doen met een paar happy socks, kijk dan wel met regelmaat onder je bureau. Want om nu met je voeten op de tafel te gaan zitten, is ook geen garantie voor algehele vrolijkheid.

In de middag heb je vast weleens de neiging om je uit te rekken omdat je je een beetje lui voelt worden. Eigenlijk zou het goed zijn deze uitrekbeweging bewust te maken in de ochtend bij het ontwaken. Je spieren worden door te stretchen op een zachte manier losgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat de bloeddoorstroming in je lichaam verhoogd wordt en je meer energie krijgt. Dit is vooral goed voor je hersenen, die door de verhoogde bloedtoevoer optimaal aan het werk kunnen.

Tussen de middag

Lekker een frisse neus halen tussen de middag, zorgt ervoor dat je hersenen weer een opkikker krijgen aan frisse lucht. Het koude weer nodigt daar mogelijk niet altijd voor uit, maar na je rondje buiten zul je extra blij zijn dat je toch naar buiten gegaan bent. Ook als je thuis werkt, zou je jezelf er toe moeten verplichten even een kleine looppauze in te lassen.

In de avond

Moe thuis komen en niet meer voor jezelf zorgen in de vorm van een goede maaltijd, is natuurlijk niet slim. Ten eerste ben jij het belangrijkste voor je zelf, dus zorg daarom voor jezelf het allerbeste. Zet het bereiden van eten dus bovenaan je prioriteiten lijst. Koop  voor een paar dagen tegelijk in, meteen wanneer je van je werk af komt, zodat je daar niet meer de deur voor uit hoeft. Bedenk een lekker recept en mogelijk krijg je naar een tijdje wel door dat koken eigenlijk best een ontspannen bezigheid is. Wanneer je het ongezellig vindt in je eentje te eten, dan moet je proberen met een vriend of vriendin af te spreken, die het waarschijnlijk ook gezelliger vindt samen te eten.

Heb je jezelf al zover gekregen dat je een goede maaltijd bereid hebt, iedere dag of althans bijna iedere dag. Dan verdien je best een beloning. Wat denk je van een warm bad met een kopje thee. Of een half uurtje onder de hoogte zon, want voldoende UV op je lijf krijgen, doet ook wonderen. Moet je daarvoor de deur uit. Doe dat dan toch. En dan ga je daarna alsnog lekker in dat warme bad liggen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.