happy socks

Stap uit je winterblues

Nu schijnt even de zon, maar tussen de middag regende en hagelde het en trok een donkere lucht voorbij.  De donkere dagen voor kerst noemen ze deze periode en dat is natuurlijk niet voor niets. Door minder licht en minder UV dan goed voor ons is, voelen we ons soms wat depri. De een heeft daar uiteraard wat meer last van dan de ander. 

Deze deze periode hoeft er vaak maar iets kleins te gebeuren om in een dipje te komen. Het kan al zo vroeg ongezellig donker en geur zijn buiten, zodat je er weinig voor voelt om de deur uit te gaan.  Maar we laten ons toch niet op onze kop zitten door de winterblues. Zorg dat de winterblues jou niet te pakken krijgt.  Maar daar moet je wel wat voor doen.

In de ochtend

Op een koude winterochtend uit je bed komen is niet leuk, zeker niet als de verwarming je huis nog niet lekker voorverwarmd heeft. Onder een warme douche is dan natuurlijk een aangenaam begin en daarna een kop warme koffie. Koffie zorgt inderdaad dat je lichaam in actie komt. Waar echter meer aan hebt is een glas citroensap. Deze zure citroensap verwijdert giftige stoffen uit je lichaam, het reinigt je lever en zorgt voor een boost voor het immuunsysteem.

Breng een beetje kleur in je kleding. Niet altijd dat veilige zwart of bruin, maar doe eens iets geks.  Accenten met geel of kobalt blauw of roze, doen het vaak goed. Kijk dan ook regelmatig in de spiegel zodat niet alleen een ander er vrolijk van wordt, maar jij zelf vooral. Mannen kunnen bijvoorbeeld eens gek doen met een paar happy socks, kijk dan wel met regelmaat onder je bureau. Want om nu met je voeten op de tafel te gaan zitten, is ook geen garantie voor algehele vrolijkheid.

In de middag heb je vast weleens de neiging om je uit te rekken omdat je je een beetje lui voelt worden. Eigenlijk zou het goed zijn deze uitrekbeweging bewust te maken in de ochtend bij het ontwaken. Je spieren worden door te stretchen op een zachte manier losgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat de bloeddoorstroming in je lichaam verhoogd wordt en je meer energie krijgt. Dit is vooral goed voor je hersenen, die door de verhoogde bloedtoevoer optimaal aan het werk kunnen.

Tussen de middag

Lekker een frisse neus halen tussen de middag, zorgt ervoor dat je hersenen weer een opkikker krijgen aan frisse lucht. Het koude weer nodigt daar mogelijk niet altijd voor uit, maar na je rondje buiten zul je extra blij zijn dat je toch naar buiten gegaan bent. Ook als je thuis werkt, zou je jezelf er toe moeten verplichten even een kleine looppauze in te lassen.

In de avond

Moe thuis komen en niet meer voor jezelf zorgen in de vorm van een goede maaltijd, is natuurlijk niet slim. Ten eerste ben jij het belangrijkste voor je zelf, dus zorg daarom voor jezelf het allerbeste. Zet het bereiden van eten dus bovenaan je prioriteiten lijst. Koop  voor een paar dagen tegelijk in, meteen wanneer je van je werk af komt, zodat je daar niet meer de deur voor uit hoeft. Bedenk een lekker recept en mogelijk krijg je naar een tijdje wel door dat koken eigenlijk best een ontspannen bezigheid is. Wanneer je het ongezellig vindt in je eentje te eten, dan moet je proberen met een vriend of vriendin af te spreken, die het waarschijnlijk ook gezelliger vindt samen te eten.

Heb je jezelf al zover gekregen dat je een goede maaltijd bereid hebt, iedere dag of althans bijna iedere dag. Dan verdien je best een beloning. Wat denk je van een warm bad met een kopje thee. Of een half uurtje onder de hoogte zon, want voldoende UV op je lijf krijgen, doet ook wonderen. Moet je daarvoor de deur uit. Doe dat dan toch. En dan ga je daarna alsnog lekker in dat warme bad liggen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag