positief met daten

Stap positief in een date

Ben jij overtuigd van jezelf en kun jij jezelf goed presenteren? Dating tips om beter voor de dag te komen, heb jij dan duidelijk niet nodig. Er zijn echter veel singles die daten heel lastig vinden, die dus best wat tips kunnen gebruiken.

Stap positief in een date

Er staat een date gepland, voor het komende weekend. Spannend, altijd weer. Waarom? Je wilt gewoon zo graag dat het een keer wat wordt. Dat het niet aan jou ligt dat de date niet gezellig is. Dat de ander niet op jou afknapt. Maar stop. Begin nu eerst eens met positief te denken. Deze keer kan het zeker iets worden, gezellig is het sowieso en als hij afknapt dan zijn jullie gewoon niet voor elkaar bestemt.

Ben vooral je zelf

Mogelijk heb je eerdere vervelende ervaringen met daten en heb je negatieve reacties te horen gekregen. Dat wil niet zeggen dat jij bij deze nieuwe date anders moet doen. No way. Jij bent jij, doe wat jij wilt. Ben vooral jezelf. Denk niet te lang na wat je moet aantrekken. Doe iets aan waarin jij je zeker voelt, niet iets wat ongemakkelijk zit maar mogelijk wel leuk staat.

Bel je date vooraf een keer

Een keer met je date bellen voorafgaande aan de afspraak is een goed idee. Je voelt dan al snel of de stem van de ander je bevalt. Of wat hij zegt dat dat aardig is. Je voeltooi meteen dat er enige klik is. Informeer als je bijvoorbeeld uit eten gaat of de ander voorkeur heeft of iets echt niet lekker vindt, dan weet je ook meteen meer over de ander.

Spreek af op neutrale locatie

Omdat je bij een eerste date echt niet weet wat je kunt verwachten, kun je het best op een neutrale plek afspreken. Je kent vast wel een cafeetje of restaurant waarvan jij weet dat jij daar op je gemak kunt zitten. Meteen thuis afspreken is niet relaxed. Zit je op neutraal terrein dat is er altijd wat te zien en iets om een gesprek over te beginnen, wanneer het even stil valt.

Houd telefoon in je tas

De telefoon kan een echter afleider zijn, wanneer die de hele tijd geluid geeft van berichtjes. Zet hem uit en stop het weg. Meteen beginnen met maken van foto’s van het eten of van de plek waar jullie zitten, voegt niets toe aan de date. Het kan hoogstens als desinteresse gezien worden.  Komt het ervan dat jullie je zo op je gemak voelen dat je samen op de foto wil, dan is daar natuurlijk niks op tegen.

Er is meer dan jij alleen

Natuurlijk moet je over jezelf vertellen op een date, de ander wil jou graag leren kennen. Praat echter niet alleen over je zelf. Heb ook vragen klaar voor je date. Als het goed is, hoef je daar niet over na te denken, want dan wil je gewoon meer weten van je dating partner. Praat vooral over het heden, anders kan een gesprek al snel te zwaar worden. Gezellige en vrolijke gesprekken doen het het best bij een eerste date.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam