vakantie helpt niet relatie redden

Stap niet zomaar uit een langdurige relatie

Je bent hartstikke verliefd en je wilt niets liever dan samen met je lover verder gaan. Je huidige relatie is toch niet meer te redden, dus waarom zou je blijven? Maar is het wel slim om van de ene in de andere relatie te stappen? Misschien is het slim om je de volgende dingen af te vragen voordat je je huidige partner aan de kant zet.

Hoe echt is de relatie?

De meeste affaires vinden in het geheim plaats. Daarom is het voor beiden makkelijk om in de korte tijd dat je elkaar ziet je van je beste kant te laten zien. Niets van de buitenwereld heeft jullie relatie nog kunnen aantasten. Als jullie relatie in de openbaarheid komt dan zal de fantasierelatie een stukje van de echte wereld worden, inclusief alle saaie en routinematige aspecten.

Ken je je nieuwe lover wel goed genoeg?

Niemand is perfect, maar als je nog helemaal in het verliefde stadium ziet dan zie je alles door een roze bril. Alles wat de ander doet, vind je prachtig. Je bent nog niet in staat om je relatie realistisch te zien. Met de tijd zal alles veranderen en dan zal routine de relatie binnen sluipen. En vergeet niet: je lover weet dat je getrouwd bent en doet mee aan de leugens. Dus hoe eerlijk is hij?

Ben je wel eerlijk over jouw aandeel in het huwelijk?

Als je alleen maar de fouten van je man of vrouw ziet, dan zul jij in een volgende relatie dezelfde fouten blijven maken. Als je een affaire begint, omdat je problemen in je huwelijk hebt, dan is dat je eigen keuze. Maar als je kijkt waarom je die keuze hebt gemaakt dan zegt dat heel veel over wat jouw rol is in het succes van jouw relaties.

Ben je wel objectief over je huwelijk?

Jouw huwelijk zal waarschijnlijk verbleken bij je affaire. Het is dan ook makkelijk om je te focussen op wat er allemaal mis is in jouw huwelijk. Het zal misschien wat moeilijk zijn om de positieve kanten van je huwelijk te zien, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Dus probeer te kijken naar het positieve van je huidige relatie.

Ben je je bewust van de statistieken van nieuwe relaties/huwelijken?

Je relatie is niet met een schoon lei begonnen. Jij hebt je partner voor hem of haar verlaten en misschien heeft hij je geliefde dit ook gedaan. Dat brengt veel stress met zich mee. Ook blijkt uit statistieken dat een tweede huwelijk een slechtere kans van slagen heeft dan een eerste huwelijk. Vooral de relaties die met een affaire zijn begonnen, hebben een grotere kans op een slechte afloop.

Is jouw geluk belangrijker dan je kinderen?

Als je je partner verlaat dan zal hij dat vreselijk vinden. Als volwassene zal hij of zij daar uiteindelijk wel mee om kunnen gaan. Maar als je uit een huwelijk stapt dan ben je niet de enige. Ook jouw kinderen stappen als het ware uit het huwelijk. Ze zullen vast willen dat jij gelukkig bent, maar ze realiseren zich meestal niet hoeveel pijn hen dat kan doen.

Ben je voorbereid op de reactie van familie en vrienden?

Je gaat er eigenlijk van uit dat degenen die het dichtst bij je staan het beste met je voor hebben. Maar dit gaat niet altijd op als het om een affaire gaat. Het kan soms veel voeten in de aarde hebben voordat je nieuwe partner wordt geaccepteerd. Een scheiding kan voor een breuk zorgen met degenen met wie je hecht bent. In eerste instantie zal ontrouw jullie band alleen hechter maken, maar uiteindelijk kan het ook leiden tot afstand en afkeer.

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.