nieuwsgierig online

Standaard berichten en taalfouten grootste ergernis op datingsites

Singles die serieus hun geluk willen beproeven op een datingsite doen er goed aan om van ieder contactverzoek een persoonlijk bericht te maken. In correct Nederlands welteverstaan. Want het ontvangen van standaard mails en teksten met kolossale taalfouten blijken de grootste ergernissen te zijn. Dit komt naar voren uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 538 singles aan de tand voelde over hun irritaties op datingsites.

Irritant

Hoewel de datingindustrie op volle toeren draait zijn de ergernissen over het gedrag medegebruikers niet van de lucht. Het meest ergert men zich aan het ontvangen van standaard berichtjes zonder een persoonlijke noot. Deze verdwijnen vrijwel direct in de prullenbak. Ook aan contactverzoeken boordevol met taalfouten stoort men zich mateloos en komt daarmee op de tweede plaats. Singles die denken een date te kunnen scoren zonder een foto van zichzelf prijs te hoeven geven komen evengoed van een koude kermis thuis. Profielen zonder duidelijke foto staan op ergernis nummer drie.

De top 10 ergernissen op datingsites:

1. Standaard berichten
2. Taalfouten
3. Geen profielfoto
4. Geen serieuze reacties
5. Onduidelijke profielfoto
6. Seksueel getinte reacties
7. Verouderde profielen
8. Onduidelijkheid aantal actieve leden
9. Soort nickname
10. Foute humor

Relatiekans

Ondanks de irritaties blijft men het volop proberen. Van de 538 geënquêteerden staat twee derde momenteel bij een of meer datingsites ingeschreven. Zo’n 66 procent houdt hier wel eens een leuke date aan over. Tot een echte relatie komt het een stuk minder vaak. Slechts 15 procent laat weten ooit een relatie te hebben gekregen met iemand via een datingsite die langer duurde dan een jaar.

Aan dit onderzoek deden 538 singles mee. De M/V verdeling was: 41% mannen en 59% vrouwen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam