geboren single

Sta je al langer dan een jaar op een datingsite: dan gaat er iets fout

Carla was jarenlang single, terwijl vriendinnen allemaal een relatie kregen wist ze maar niet waar het bij haar fout ging. Ze begon een zoektocht naar de oorzaak, haar leven was op de rit: ze had een eigen bedrijf, voedde de kinderen alleen op en had een fijn sociaal leven. Waar bleef de eindman om haar leven mee te delen?

Fijne partner vinden

Als therapeut hielp ze anderen problemen op te lossen, maar wat was de oorzaak van haar probleem? De lessen die ze leerde past ze nu toe als liefdesexpert voor zelfbewuste vrouwen, om anderen te helpen hun blinde vlek op liefdesgebied te ontdekken. Én met succes, ze is zelf inmiddels gelukkig met haar man Steven en heeft veel vrouwen geholpen een fijne partner te vinden.

Blinde vlek

“Ik help vrouwen de blinde vlek te vinden en te herkennen, vaak weet ik na één sessie al wat de oorzaak is. Veel vrouwen hebben bindingsangst door ervaringen in het verleden, dit was bij mij ook het geval. In de bovenstroom zeggen vrouwen dat ze een partner willen, maar in de onderstroom speelt een angst. Daarbij komt nog dat er twee soorten vrouwen zijn: de afwachtende vrouw en de jaagster. Ik was een jaagster, extravert en ik regelde het wel. Dit is intimiderend voor een man, ik leerde mij tijdens een afspraak anders op te stellen – meer afwachtend.” Door te onderzoeken in welk type je je herkent weet je of je gas terug moet nemen of juist meer initiatief moet tonen. Je zult merken dat een date heel anders verloopt!

Eerste dates

Mannen die moeite hebben met vrouwen te vinden hebben vaak te weinig daadkracht. Vrouwen zijn tegenwoordig erg zelfstandig, begrijpelijk dat mannen hier onzeker van worden. “Wat ik veel zie is dat vrouwen na één afspraak al denken te weten of het dé man is, maar dit is onmogelijk. De eerste afspraak stelt eigenlijk niks voor, je bent beide hartstikke gespannen. Je hebt al een beeld gevormd van de man door de foto’s en berichten – er gaat een film draaien. De eerste date valt áltijd tegen. In het echt zijn mannen vaak veel leuker dan de foto’s die ze plaatsen op datingsites. Na één date wijs je alleen iemand af als er grote neon letters knipperen met een nee, verder verdient elke man een tweede afspraak. Tussen de vierde en de zesde afspraak gebeurt er vaak iets. Vind je hem leuk om nog een keer te zien, of zie je er tegenop? Let goed op je eigen gevoel.”

Foute mannen

“Het keer op keer vallen op foute mannen is een oud patroon. Als je continu de bevestiging zoekt in een man door je eigen onzekerheid ga je verkeerde mannen zoeken. Je trekt mannen aan die je in het begin veel aandacht geven. Als je altijd mannen aantrekt die fout zijn weet je dat je innerlijk nog wat werk te doen hebt. Als een man niet trouw wil zijn heb je de verkeerde gekozen, ga niet lopen knutselen aan die man – zorg dat je een man zoekt die bij jou past. Als je op een vervelend punt komt in de relatie en nare dingen meemaakt is dit het gevolg van een keuze. Jij hebt de keuze gemaakt voor deze partner, daarom ben je geen slachtoffer – neem de verantwoordelijkheid. Er zijn zoveel leuke mannen op datingsites!

Het hele artikel lees je hier.. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam