vers koken

Spruitjes eten zorgt voor meer kleine spruitjes

Vrouwen die zwanger willen worden, moeten regelmatig spruitjes eten. De groente zou de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen verhogen. Baby’s komen niet uit de kool, zoals vroeger wel eens werd voorgelogen aan kinderen, maar wel door medewerking van die groene kooltjes.

Feestjes, alcohol en spruitjes

Volgens de onderzoeker worden 9 procent van de baby’s verwekt in de kerstperiode, waardoor december de vruchtbaarste maand van het jaar is. Volgens een wetenschapper zorgen niet alleen feestjes en alcohol ervoor dat mensen in deze maand meer kinderen verwekken, maar ook doordat er meer spruitjes gegeten worden.

Babymakers

“Spruitjes zijn rijk aan foliumzuur, waardoor de vruchtbaarheid wordt verhoogd en de kans op een miskraam afneemt”, stelt de onderzoeker. “Geloof het of niet, deze groene kooltjes zijn babymakers.”

Betere kwaliteit van sperma

De vitamines in spruiten schijnen daarnaast zorg te dragen voor een betere spermakwaliteit. Ook helpen ze het lichaam met het afbreken van hormonen als er teveel worden geproduceerd, wat vervolgens stimulerend is voor de vruchtbaarheid.

Kate Middleton

Beroemdheden zouden inmiddels ook weet hebben van de heilzame werking van spruiten  Zo zou een vriendin van Kate Middleton haar voor haar zwangerschap geadviseerd hebben grote hoeveelheden spruiten te verorberen, om een gezonde bevruchting te vergemakkelijken.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!