vers koken

Spruitjes eten zorgt voor meer kleine spruitjes

Vrouwen die zwanger willen worden, moeten regelmatig spruitjes eten. De groente zou de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen verhogen. Baby’s komen niet uit de kool, zoals vroeger wel eens werd voorgelogen aan kinderen, maar wel door medewerking van die groene kooltjes.

Feestjes, alcohol en spruitjes

Volgens de onderzoeker worden 9 procent van de baby’s verwekt in de kerstperiode, waardoor december de vruchtbaarste maand van het jaar is. Volgens een wetenschapper zorgen niet alleen feestjes en alcohol ervoor dat mensen in deze maand meer kinderen verwekken, maar ook doordat er meer spruitjes gegeten worden.

Babymakers

“Spruitjes zijn rijk aan foliumzuur, waardoor de vruchtbaarheid wordt verhoogd en de kans op een miskraam afneemt”, stelt de onderzoeker. “Geloof het of niet, deze groene kooltjes zijn babymakers.”

Betere kwaliteit van sperma

De vitamines in spruiten schijnen daarnaast zorg te dragen voor een betere spermakwaliteit. Ook helpen ze het lichaam met het afbreken van hormonen als er teveel worden geproduceerd, wat vervolgens stimulerend is voor de vruchtbaarheid.

Kate Middleton

Beroemdheden zouden inmiddels ook weet hebben van de heilzame werking van spruiten  Zo zou een vriendin van Kate Middleton haar voor haar zwangerschap geadviseerd hebben grote hoeveelheden spruiten te verorberen, om een gezonde bevruchting te vergemakkelijken.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.