single blij met feestdagen

Sprankelende champagne weetjes

Ben je dol op champagne en laat je geen gelegenheid voorbij gaan om een glaasje bubbels te confisqueren? Dan is het wel zo leuk om er wat meer vanaf te weten. Voor je het weet verbluf jij je vrienden of gasten met sprankelende weetjes!

* We hebben champagne te danken aan een speling van Moeder Natuur. In de 15de eeuw kenden we in Europa een mini-ijstijd. Daardoor stopte het fermentatieproces dat essentieel is bij het wijn maken. Toen het in de lente weer warmer werd, begon de fermentatie opnieuw. Dat zorgde voor koolstofdioxide in de wijnflessen, ‘bubbels’ in de volksmond. De bubbelwijn werd als minderwaardig beschouwd en ‘duivelswijn’ genoemd omdat flessen ontploften en de glasscherven voor lelijke wonden zorgden. Tot monnik Dom Pierre Pérignon eind de 17de eeuw de opdracht kreeg de bubbelwijn te finetunen. Champagne was geboren.

De klassieke champagne-coupe werd ontworpen met een wassen mal van de borst van Marie Antoinette,de vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI.

* In een fles champagne zit drie keer zoveel druk als in een autoband.

* Een champagnekurk die uit de fles knalt, doet dat aan 64 kilometer per uur.

Marilyn Monroe nam een bad gevuld met 350 flessen champagne. Weliswaar niet op een temperatuur die geschikt was om ervan te drinken.

* Het grootste formaat van een champagnefles is de zogenaamde Melchizedek. Die is goed voor 40 standaardflessen of 30 liter puur genot.

* In een standaardfles champagne zitten ongeveer 49 miljoen bubbels.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.