vind je liefde met valentijn

Spraakmakende liefdeskoppels en break-ups 2014

Het einde van 2014 is bijna in zicht. En wat was het een roerig liefdesjaar in BN’er land! Vol met nieuwe liefdes en heftige break-ups. Reden voor Relatieplanet.nl om de balans op te maken.

In het jaarlijkse BN’er Liefdeskoppel onderzoek van Relatieplanet gaven meer dan 1.000 Nederlandse singles hun mening over de mooiste, meest inspirerende liefdessetjes, maar ook over geflopte relaties en aanstaand babygeluk van bekend Nederland. En wat blijkt? Johnny de Mol en Shima Kaes zijn uitgeroepen tot het mooiste liefdeskoppel van 2014. De breuk tussen zwemmerskoppel Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband ging onze singles het meest aan het hart en voor wat betreft het nieuwe jaar wordt ‘Nobody’s wife’ Anouk en premier Mark Rutte het meest een nieuwe liefde gegund.

Het mooiste liefdeskoppel van 2014 is Johnny de Mol en Shima Kaes. Vermoedelijk vormt het feit dat ‘all time vrijgezel’ Johnny nu ook de ware heeft gevonden een heuse inspiratiebron voor veel singles. Verder werden ook Rafael van der Vaart en Sabia Engizek en Tjitske Reidinga en Peter Blok genoemd als mooie liefdeskoppels die 2014 heeft voortgebracht. Onderstaand de top 5 populairste koppels door de Nederlandse single gerankt:

relatieplanet onderzoek

Van top naar flop; scheidingen en liefdesverdriet

Naast prille liefdes werd 2014 ook gekenmerkt door een aantal pijnlijke break-ups en onze singles leefden massaal mee. De breuk die het meeste indruk heeft gemaakt is de relatie van zwemmerskoppel Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband die in 2014 in het water is gevallen. Maar ook de scheiding van Albert Verlinde en ‘stoute burgermeester’ Onno Hoes is single Nederland niet ontgaan. Echter kwam deze breuk voor veel singles niet als een verrassing. Meer dan de helft voorspelde eind 2013 al dat er in 2014 een scheiding aan zat te komen voor de twee. Zie hier de overige spraakmakende break-ups van 2014:

rp-2

Liefdeskoppel aller tijden:

Willem-Alexander en Maxima laten zich niet van de troon stoten. Gelukkig bestaan er ook relaties die al jaren staan als een huis. Iets waar menig single van droomt. Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat voor bijna drie op de tien singles Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hét ultieme liefdeskoppel aller tijden is. Dit steady setje laat zich ook dit jaar niet van de troon stoten. Onderstaand de top 5 van standvastige relaties door de Nederlandse single gerankt:

rp-3

Single gunt Mark Rutte (nieuwe) liefde

Singles gunnen niet alleen henzelf, maar ook single BN’ers alle goeds voor 2015 voor wat betreft de liefde. Met name alleenstaande moeder Anouk en onze ‘vrij gezellige’ premier Mark Rutte zien we graag onder de pannen in 2015. Onno Hoes wordt een nieuwe liefde het minst gegund. Zou dat soms te maken hebben met zijn ‘stoute’ gedrag in 2014?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam