vind je liefde met valentijn

Spraakmakende liefdeskoppels en break-ups 2014

Het einde van 2014 is bijna in zicht. En wat was het een roerig liefdesjaar in BN’er land! Vol met nieuwe liefdes en heftige break-ups. Reden voor Relatieplanet.nl om de balans op te maken.

In het jaarlijkse BN’er Liefdeskoppel onderzoek van Relatieplanet gaven meer dan 1.000 Nederlandse singles hun mening over de mooiste, meest inspirerende liefdessetjes, maar ook over geflopte relaties en aanstaand babygeluk van bekend Nederland. En wat blijkt? Johnny de Mol en Shima Kaes zijn uitgeroepen tot het mooiste liefdeskoppel van 2014. De breuk tussen zwemmerskoppel Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband ging onze singles het meest aan het hart en voor wat betreft het nieuwe jaar wordt ‘Nobody’s wife’ Anouk en premier Mark Rutte het meest een nieuwe liefde gegund.

Het mooiste liefdeskoppel van 2014 is Johnny de Mol en Shima Kaes. Vermoedelijk vormt het feit dat ‘all time vrijgezel’ Johnny nu ook de ware heeft gevonden een heuse inspiratiebron voor veel singles. Verder werden ook Rafael van der Vaart en Sabia Engizek en Tjitske Reidinga en Peter Blok genoemd als mooie liefdeskoppels die 2014 heeft voortgebracht. Onderstaand de top 5 populairste koppels door de Nederlandse single gerankt:

relatieplanet onderzoek

Van top naar flop; scheidingen en liefdesverdriet

Naast prille liefdes werd 2014 ook gekenmerkt door een aantal pijnlijke break-ups en onze singles leefden massaal mee. De breuk die het meeste indruk heeft gemaakt is de relatie van zwemmerskoppel Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband die in 2014 in het water is gevallen. Maar ook de scheiding van Albert Verlinde en ‘stoute burgermeester’ Onno Hoes is single Nederland niet ontgaan. Echter kwam deze breuk voor veel singles niet als een verrassing. Meer dan de helft voorspelde eind 2013 al dat er in 2014 een scheiding aan zat te komen voor de twee. Zie hier de overige spraakmakende break-ups van 2014:

rp-2

Liefdeskoppel aller tijden:

Willem-Alexander en Maxima laten zich niet van de troon stoten. Gelukkig bestaan er ook relaties die al jaren staan als een huis. Iets waar menig single van droomt. Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat voor bijna drie op de tien singles Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hét ultieme liefdeskoppel aller tijden is. Dit steady setje laat zich ook dit jaar niet van de troon stoten. Onderstaand de top 5 van standvastige relaties door de Nederlandse single gerankt:

rp-3

Single gunt Mark Rutte (nieuwe) liefde

Singles gunnen niet alleen henzelf, maar ook single BN’ers alle goeds voor 2015 voor wat betreft de liefde. Met name alleenstaande moeder Anouk en onze ‘vrij gezellige’ premier Mark Rutte zien we graag onder de pannen in 2015. Onno Hoes wordt een nieuwe liefde het minst gegund. Zou dat soms te maken hebben met zijn ‘stoute’ gedrag in 2014?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.