5 tips singles New York

Spotgoedkoop naar New York: forget about it!

Voor een prikje naar New York City: wie droomt er niet van? Maar het zal bij dromen blijven. Want vliegen naar de andere kant van de grote plas voor spotprijzen is vooral een reclameverhaal.

Zou het niet fantastisch zijn als je naar New York kunt vliegen voor ongeveer honderd euro? Zelfs 150 euro lijkt voor de Big Apple een superdeal. Realistisch is het echter niet.

Het is zowat het monster van Loch Ness van de luchtvaart: iedereen spreekt erover, maar niemand heeft het ooit gezien: de spotgoedkope trans-Atlantische tickets. Toch claimen om de zoveel maanden enkele luchtvaartmaatschappijen opnieuw dat het kan. Zo lopen nu het IJslandse Wow Air in de kijker, net als Norwegian Airlines. Zij beweren voor amper 150 euro (enkele vlucht) naar het Times Square te vliegen, als je een tussenstop in Reykjavik of Oslo niet erg vindt.

Even optellen…

De realiteit is echter anders. Een korte zoektocht op de site van Norwegian voor een tripje Amsterdam (de dichtstbijzijnde vertrekluchthaven) naar New York in december vindt inderdaad vrij lage prijzen. 195 euro heen, 173 euro terug. 368 euro totaal. Niet spotgoedkoop, maar ook weer niet duur.

Minder low cost

Maar wacht: dan heb je nog geen koffer ingecheckt. En al kan je op een korte citytrip in Europa wel toe met wat handbagage, een koffer bij een weekje New York heb je toch echt wel nodig. Wil je een koffer mee, dan betaal je daar 47 euro voor, enkele reis. Het eindbedrag: 462 euro. Dat klinkt al heel wat minder low cost, zeker als je weet dat Brussels Airlines soms goedkopere tarieven naar New York heeft. Vanuit Brussel, zonder overstap.

Wow!?

De berekening bij Wow Air is min of meer dezelfde. 150 euro per vlucht komt, als de je belastingen en bagage erbij neemt, toch al op 438 euro uit. En dan moet je nog in Parijs of Londen zien te raken. En voor wie er nog aan twijfelde: in bovenstaande vluchten is géén maaltijd of drankje inbegrepen. De bodemprijzen waar de maatschappijen over spreken zijn dan ook voornamelijk lokmiddeltjes. Reclame om geïnteresseerden naar de boekingsites te krijgen, die dan toch meer geld aan een ticket uitgeven dan ze eigenlijk voor ogen hadden.

Bodemprijs

Zullen we dan nooit voor 50 euro naar New York kunnen vliegen? ‘Forget it’, zegt professor Eddy Van de Voorde van de Universiteit Antwerpen. ‘Daar kan je de vliegtax nog niet mee betalen.’ Vliegen op lange afstand leidt immers tot hogere kosten dan op korte afstand. Kosten waar een maatschappij niet onderuit kan, zoals grotere bemanningen, die vaak moeten overnachten tussen vluchten, en lokale mensen op de grond aan de andere kant van de oceaan.

Ryaniar

Het feit dat Ryanair, ondanks vele aankondigingen van topman O’Leary nog steeds niet trans-Atlantisch vliegt, spreekt boekdelen. Echt goedkope tickets naar Amerika, daar valt onvoldoende geld mee te verdienen. ‘Ryanair heeft dat heel goed becijferd’, zegt Van de Voorde. ‘En nu gaat O’Leary leren. Hij gaat naar deze initiatieven kijken, en als ze succesvol blijken, zal hij er onmiddellijk staan.’

Toch kunnen we het idee van New York voor de prijs van een treinticket naar zee maar beter vergeten. Bodemprijs voor een retourtje, volgens de professor? 350 à 390 euro. Maar hey, New York City, baby!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!