Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
noorderlicht reizen singles
7 september 2016

Spot het noorderlicht op deze rondreizen

Het noorderlicht zien is iets waarvan heel wat mensen dromen. Niet voor niets. Want wie het noorderlicht met eigen ogen gezien heeft voelt zich een gelukkig mens. Het noorderlicht is adembenemend om te zien!

Om alvast je alvast een idee te geven van het noorderlicht oftewel aurora borealis …. Deze twee minuten durende video gemaakt door Oli Haukur Myrdal uit IJsland. Alle beelden uit de video zijn gemaakt in de omgeving van de hoofdstad Reykjavik.

Zelf het noorderlicht spotten

Ben je na het zien van die prachtige beelden overstag en wil je zelf ook graag het noorderlicht spotten? Dan komt het goede reis seizoen eraan. Want de meeste kans om dit natuurverschijnsel te bekijken heb je van eind september tot begin maart. Uiteraard in de avond wanneer het lekker donker is tussen 18.00 en 01.00. Ook als je niet alleen voor het noorderlicht gaat is IJsland een fantastische vakantiebestemming. Veel rust en natuurschoon voor de echte liefhebbers!

Noorderlicht vakantielanden

Ben je al eens in IJsland geweest en wil je jouw kans om het noorderlicht te spotten het liefst doen vanuit een nieuwe, andere plek? Dat kan. In Noorwegen maak je het meeste kans in de Spitsbergen eilanden (Svalbard). Deze eilanden liggen een heel stuk van van het Scandinavische vaste land af maar de kans om het licht te zien is behoorlijk groot in de winter. Ook Finland heeft je een fantastische vakantie te bieden. Geografisch gezien ligt het goed om in wintermaanden het noorderlicht te zien. In Fins Lapland staan ook de bijzondere Kakslauttanen Iglo’s. Kakslauttanen iglo’s  Het dak is helemaal van glas gemaakt zodat je languit liggend kunt genieten van het natuurverschijnsel. We slaan Zweden niet over want van het Aurora Sky Station in Zweeds Lapland dat helemaal in het noorden ligt kan iedereen een poging wagen het noorderlicht te spotten!

Wanneer het noorderlicht zien?

Zoals gezegd; de beste tijd om naar een van bovenstaande vakantielanden af te reizen is van eind september tot begin maart. Helaas zijn er geen garanties, ook al zit je avond aan avond klaar. Bewolking kan ervoor zorgen dat het je er niets van meekrijgt en ook de volle maan verkleint je kansen. Er zijn handige apps op de markt waarbij je kunt zien hoe groot de kans is dat je het noorderlicht ook daadwerkelijk zult zien. Denk aan de Northern Light app Northern Lights app van Visit Norway.

Reisgenoten

Zo’n bijzondere reis vraagt natuurlijk om net zo bijzondere reisgenoten. Niet zo mooi om jouw indrukken, belevenissen en ervaringen de delen met een mensen die net zo geïnteresseerd zijn als jij in het noorderlicht. Wij zochten voor je uit met welke reisorganisaties je een prachtige reis gaat beleven!

1# Bij SNP Reizen organiseren ze groepsreizen met een internationaal reisgezelschap naar Spitsbergen (Noorwegen).

2# Sawadee Reizen organiseert verschillende rondreizen door IJsland. Je kunt kiezen uit reizen van 8 of 14 dagen. Maar ook het wonderschone Lapland hebben ze in het reisprogramma!

3# Is alleen IJsland ietsje te rustig voor je? Kies dan voor een combinatiereis! Bij Fox Reizen ga je zowel naar IJsland als het bruisende New York.

4# Expert in Scandinavië reizen voor singles: noSun reizen. Zij mogen dan ook niet ontbreken in het rijtje met tips voor een geweldige mooie vakantie en de kans om het noorderlicht te spotten!

5# Het beste uit twee werelden haal je met de rondreis van Baobab want zij gaan zowel naar IJsland als naar Spitsbergen!

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. het Noorderlicht is echt spectaculair om mee te maken. Verleden jaar heb ik een reis bij Natuurlijk Reizen geboekt, een goed alternatief voor de andere aanbieders die hier staan. In de week dat ik in Finland was heb ik bijna alle avonden het Noorderlicht kunnen aanschouwen, iets wat nooit gegarandeerd kan worden want je hebt vaak ook weken dat er totaal niets aan de hemel gezien wordt. Maar ook zonder Noorderlicht is een avonturenweek in Finland een succes!

    Nina Lat | 8-09-2016
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Dit is de vakantie bucketlist van de Nederlandse reiziger

Wat staat er op jouw reis-bucket-list? Droom je van een reis...

Dit zijn de 3 fijnste solo vakantiebestemmingen voor vrouwen

Waar kun je als vrouwelijke solo-reiziger het best heen? Dit zijn...

Altijd al een kerstelfje willen zijn: grijp je kans!

Ben jij al volop in de kerstmodus geschoten, lijstjes aan het...

10 secret tips voor een fantastische zomer in IJsland

Wil je 's zomers het authentieke IJsland ervaren zonder te struikelen...

Ervaar de ultieme Indian Summer in IJsland

Heerlijk genieten van eindeloze zomeravonden: dat is het ultieme vakantiegevoel. Als...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie