noorderlicht reizen singles

Spot het noorderlicht op deze rondreizen

Het noorderlicht zien is iets waarvan heel wat mensen dromen. Niet voor niets. Want wie het noorderlicht met eigen ogen gezien heeft voelt zich een gelukkig mens. Het noorderlicht is adembenemend om te zien!

Om alvast je alvast een idee te geven van het noorderlicht oftewel aurora borealis …. Deze twee minuten durende video gemaakt door Oli Haukur Myrdal uit IJsland. Alle beelden uit de video zijn gemaakt in de omgeving van de hoofdstad Reykjavik.

Zelf het noorderlicht spotten

Ben je na het zien van die prachtige beelden overstag en wil je zelf ook graag het noorderlicht spotten? Dan komt het goede reis seizoen eraan. Want de meeste kans om dit natuurverschijnsel te bekijken heb je van eind september tot begin maart. Uiteraard in de avond wanneer het lekker donker is tussen 18.00 en 01.00. Ook als je niet alleen voor het noorderlicht gaat is IJsland een fantastische vakantiebestemming. Veel rust en natuurschoon voor de echte liefhebbers!

Noorderlicht vakantielanden

Ben je al eens in IJsland geweest en wil je jouw kans om het noorderlicht te spotten het liefst doen vanuit een nieuwe, andere plek? Dat kan. In Noorwegen maak je het meeste kans in de Spitsbergen eilanden (Svalbard). Deze eilanden liggen een heel stuk van van het Scandinavische vaste land af maar de kans om het licht te zien is behoorlijk groot in de winter. Ook Finland heeft je een fantastische vakantie te bieden. Geografisch gezien ligt het goed om in wintermaanden het noorderlicht te zien. In Fins Lapland staan ook de bijzondere Kakslauttanen Iglo’s. Kakslauttanen iglo’s  Het dak is helemaal van glas gemaakt zodat je languit liggend kunt genieten van het natuurverschijnsel. We slaan Zweden niet over want van het Aurora Sky Station in Zweeds Lapland dat helemaal in het noorden ligt kan iedereen een poging wagen het noorderlicht te spotten!

Wanneer het noorderlicht zien?

Zoals gezegd; de beste tijd om naar een van bovenstaande vakantielanden af te reizen is van eind september tot begin maart. Helaas zijn er geen garanties, ook al zit je avond aan avond klaar. Bewolking kan ervoor zorgen dat het je er niets van meekrijgt en ook de volle maan verkleint je kansen. Er zijn handige apps op de markt waarbij je kunt zien hoe groot de kans is dat je het noorderlicht ook daadwerkelijk zult zien. Denk aan de Northern Light app Northern Lights app van Visit Norway.

Reisgenoten

Zo’n bijzondere reis vraagt natuurlijk om net zo bijzondere reisgenoten. Niet zo mooi om jouw indrukken, belevenissen en ervaringen de delen met een mensen die net zo geïnteresseerd zijn als jij in het noorderlicht. Wij zochten voor je uit met welke reisorganisaties je een prachtige reis gaat beleven!

1# Bij SNP Reizen organiseren ze groepsreizen met een internationaal reisgezelschap naar Spitsbergen (Noorwegen).

2# Sawadee Reizen organiseert verschillende rondreizen door IJsland. Je kunt kiezen uit reizen van 8 of 14 dagen. Maar ook het wonderschone Lapland hebben ze in het reisprogramma!

3# Is alleen IJsland ietsje te rustig voor je? Kies dan voor een combinatiereis! Bij Fox Reizen ga je zowel naar IJsland als het bruisende New York.

4# Expert in Scandinavië reizen voor singles: noSun reizen. Zij mogen dan ook niet ontbreken in het rijtje met tips voor een geweldige mooie vakantie en de kans om het noorderlicht te spotten!

5# Het beste uit twee werelden haal je met de rondreis van Baobab want zij gaan zowel naar IJsland als naar Spitsbergen!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?