sporten zonder slipje

Sporten zonder slipje nieuwe trend bij vrouwen

Fitnessen of naar de yogales gaan, zónder slipje onder die super strakke sportbroek. Het klinkt vreemd maar blijkbaar vinden behoorlijk wat vrouwen dit heel gewoon. Een Amerikaanse enquête wees uit dat 25% van de ondervraagde vrouwen soms sliploos naar de yogales gaat. “Het geeft je zo’n heerlijk vrij gevoel!”, klinkt het bij voorstanders. 

Marathon zonder tampon

Kon je onlangs nog met stijgende verbazing lezen hoe een Britse vrouw bewust zonder tampon de marathon liep terwijl ze ongesteld was. Daarmee dacht je vast dat je het vreemdste over ‘bewegingsvrijheid in sportbroeken’ wel gelezen had. Maar er is meer nieuws over bijzondere sportbroekgewoonten.

Sporten en ondergoed

WC-papiermerk Cottonelle ondervroeg zo’n 4500 Amerikaanse vrouwen naar hun sportoutfit en dito ondergoed, en kwam tot de conclusie dat maar liefst 8% van die vrouwen nooit een slipje draagt tijdens de yogales of in andere fitnesslessen. 25% skipt slechts af en toe de onderbroek tijdens het sporten.

Frisse billen

“Sporten zonder onderbroek is niet meteen iets waar over gepraat wordt,” legt Julie Sygiel uit, een enthousiaste onderbroek-loze sportster. “Je gaat ervan uit dat anderen het ook doen, maar je weet het niet echt zeker. De eerste keer dat ik het deed voelde echt als een bevrijding. Het klinkt misschien smakeloos, maar het was voor mij echt een nieuwe ontdekking.” Een andere anonieme voorstander bekent dat ze altijd al zonder onderbroek sport. “Ik wist niet dat het raar was, tot iemand mij er op wees in de sportschool,” zegt ze. Fitnessblogster Evann Clingan uit New York is vooral voorstander van joggen zonder onderbroek. “Zeker in de zomer voelt lopen veel comfortabeler zonder extra ‘laagje’ tussen je broek en je billen.”

Niet onhygiënisch

Vind je de gedachte aan sliploos sporten bijzonder onsmakelijk, dat kan natuurlijk. Maar voor wie het toch eens graag wil proberen: ga vooral je gang. Gynaecologe Raquel B. Dardik drukt deze dames op het hart dat er niets onhygiënisch aan is. “Zolang je ervoor zorgt dat je sportbroek dik genoeg is, zodat bacteriën niet vanop fitnesstoestellen door je broek heen kunnen, is er geen probleem. Ook de kans op vaginale schimmelinfecties of blaasontstekingen vergroot niet door een onderbroek te skippen. Schimmel groeit in vochtige omgevingen, en na een zweterige sportsessie wordt jouw ondergoed net zo goed nat als je sportbroek. Was wel goed je broek uit na elke workout, met een milde zeep,” benadrukt Dardik.

Sportbroeken met ingebouwde slip

Het enige mogelijke nadeel waar de gynaecologe op wijst is het risico op kleine wondjes of irritaties op de gevoelige huid daar van onderen, door wrijving met ruwe stoffen. “Die wrijving kan microscopisch kleine schade aan de huid aanrichten,” legt Dardik uit. “Zeker dames die zichzelf waxen hebben een grotere kans op schade en bijgevolg infecties, en kiezen dus toch beter voor een extra beschermlaagje.”

Bewegingsvrijheid

Daarnaast is het sliploze fenomeen blijkbaar al verder ingeburgerd dan we  denken: sportmerken zoals Nike en Under Armour verkopen al speciale sportbroeken met een soort ingebouwd onderbroekje dat extra bescherming biedt. Vrouwen die deze zogenaamde bewegingsvrijheid in sportbroeken hoog in het vaandel dragen, hoeven dus niets te kort te komen.

Kim Kardashian billen

Ook Kim Kardashian sport zonder slipje zo blijkt. Terwijl haar goedgevormde billen in een zwarte legging hees, was ze duidelijk iets vergeten. (Of niet) Blijkbaar ging ze ervan uit dat deze legging niet door zou schijnen, maar dat bleek helaas niet het geval en dus waren haar billen volledig zichtbaar.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!