hoe gezond is de single

Sporten vergroot de kansen in de liefde

Ben je nog steeds op zoek naar een goede reden om nu eindelijk eens de sportieve schoenen aan te trekken en iets te doen aan je gezondheid? Het feit dat je hiermee makkelijker een nieuwe liefde aan de haak slaat trekt je misschien over de streep. Uit Belgisch onderzoek blijkt namelijk dat singles meer kans maken op een nieuwe partner als ze regelmatig sporten.

Sportief

Datingsite Elitedating wilde wel eens weten waarom singles zo graag sporten. Want dat ze geregeld in de sportschool te vinden zijn is duidelijk. Bijna 20 procent van de ondervraagden liet weten zelfs dagelijks aan sport te doen. 67 procent beweegt geregeld en slechts 14 procent van de singles doet nooit aan sport.

Sporten heeft een positieve invloed op ons humeur en zelfvertrouwen. Na het sporten voelt bijna de helft van de singles zich energiek genoeg om uit te gaan. Dat laatste helpt natuurlijk ook om de kansen op liefdesgebied te vergroten.

Aantrekkingskracht

Daarnaast vinden singles mensen die sporten een stuk aantrekkelijker dan mensen die geen enkele sport beoefenen. Maar liefst 88 procent vindt dat sporten je aantrekkingskracht vergroot bij de andere sekse. Een derde van de ondervraagden heeft ook wel eens een date geregeld via de sportvereniging of tijdens andere sportieve activiteiten.

De aantrekkelijkste sport, daar zijn de meningen over verdeeld in België. In Wallonië vindt men dansen vooral aantrekkelijk, in Vlaanderen zijn de singles dol op volleybal.

Wie inmiddels een partner heeft hoeft niet meteen de sportschoenen aan de wilgen te hangen. Samen bewegen is volgens de gemiddelde single een prima activiteit voor stelletjes. De beste sport om samen te ondernemen is volgens de Vlaamse single fietsen. De walen geven de voorkeur aan hardlopen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?