hoe gezond is de single

Sporten vergroot de kansen in de liefde

Ben je nog steeds op zoek naar een goede reden om nu eindelijk eens de sportieve schoenen aan te trekken en iets te doen aan je gezondheid? Het feit dat je hiermee makkelijker een nieuwe liefde aan de haak slaat trekt je misschien over de streep. Uit Belgisch onderzoek blijkt namelijk dat singles meer kans maken op een nieuwe partner als ze regelmatig sporten.

Sportief

Datingsite Elitedating wilde wel eens weten waarom singles zo graag sporten. Want dat ze geregeld in de sportschool te vinden zijn is duidelijk. Bijna 20 procent van de ondervraagden liet weten zelfs dagelijks aan sport te doen. 67 procent beweegt geregeld en slechts 14 procent van de singles doet nooit aan sport.

Sporten heeft een positieve invloed op ons humeur en zelfvertrouwen. Na het sporten voelt bijna de helft van de singles zich energiek genoeg om uit te gaan. Dat laatste helpt natuurlijk ook om de kansen op liefdesgebied te vergroten.

Aantrekkingskracht

Daarnaast vinden singles mensen die sporten een stuk aantrekkelijker dan mensen die geen enkele sport beoefenen. Maar liefst 88 procent vindt dat sporten je aantrekkingskracht vergroot bij de andere sekse. Een derde van de ondervraagden heeft ook wel eens een date geregeld via de sportvereniging of tijdens andere sportieve activiteiten.

De aantrekkelijkste sport, daar zijn de meningen over verdeeld in België. In Wallonië vindt men dansen vooral aantrekkelijk, in Vlaanderen zijn de singles dol op volleybal.

Wie inmiddels een partner heeft hoeft niet meteen de sportschoenen aan de wilgen te hangen. Samen bewegen is volgens de gemiddelde single een prima activiteit voor stelletjes. De beste sport om samen te ondernemen is volgens de Vlaamse single fietsen. De walen geven de voorkeur aan hardlopen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.