hoe gezond is de single

Sporten vergroot de kansen in de liefde

Ben je nog steeds op zoek naar een goede reden om nu eindelijk eens de sportieve schoenen aan te trekken en iets te doen aan je gezondheid? Het feit dat je hiermee makkelijker een nieuwe liefde aan de haak slaat trekt je misschien over de streep. Uit Belgisch onderzoek blijkt namelijk dat singles meer kans maken op een nieuwe partner als ze regelmatig sporten.

Sportief

Datingsite Elitedating wilde wel eens weten waarom singles zo graag sporten. Want dat ze geregeld in de sportschool te vinden zijn is duidelijk. Bijna 20 procent van de ondervraagden liet weten zelfs dagelijks aan sport te doen. 67 procent beweegt geregeld en slechts 14 procent van de singles doet nooit aan sport.

Sporten heeft een positieve invloed op ons humeur en zelfvertrouwen. Na het sporten voelt bijna de helft van de singles zich energiek genoeg om uit te gaan. Dat laatste helpt natuurlijk ook om de kansen op liefdesgebied te vergroten.

Aantrekkingskracht

Daarnaast vinden singles mensen die sporten een stuk aantrekkelijker dan mensen die geen enkele sport beoefenen. Maar liefst 88 procent vindt dat sporten je aantrekkingskracht vergroot bij de andere sekse. Een derde van de ondervraagden heeft ook wel eens een date geregeld via de sportvereniging of tijdens andere sportieve activiteiten.

De aantrekkelijkste sport, daar zijn de meningen over verdeeld in België. In Wallonië vindt men dansen vooral aantrekkelijk, in Vlaanderen zijn de singles dol op volleybal.

Wie inmiddels een partner heeft hoeft niet meteen de sportschoenen aan de wilgen te hangen. Samen bewegen is volgens de gemiddelde single een prima activiteit voor stelletjes. De beste sport om samen te ondernemen is volgens de Vlaamse single fietsen. De walen geven de voorkeur aan hardlopen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!