erectiestoornis viagra

Sporten helpt tegen erectieproblemen

Mannen die last hebben van erectiestoornissen kunnen hun seksleven een boost geven door te sporten. Dat heeft een recente en grootschalige studie in Portugal aan het licht gebracht.

Erectiestoornis

Ongeveer 8 procent van de mannen tussen hun 20 en 30 jaar kampt met een erectiestoornis, maar bij mannen van ongeveer 70 jaar is dat meer dan 1 op 3. Voor deze nieuwe studie verzamelden de wetenschappers de resultaten van 7 onderzoeken naar het verband tussen erectiestoornissen en sport gepubliceerd tussen 2004 en 2013. In totaal namen 505 mannen van 43 tot 69 jaar daar aan deel. Sommige mannen werkten alleen aan hun uithoudingsvermogen met cardiovasculaire oefeningen, anderen trainden enkel hun bekkenbodemspieren en een derde groep deed een combinatie van beide types lichaamsbeweging. De overige 213 mannen sportten niet extra.

Artsen brengen doorgaans erectiestoornissen in kaart aan de hand van de Internationale Index van Erectiefunctie. Die score gaat van 5 tot 25: Mannen zonder een stoornis halen tussen 22 tot 25, wie met een ernstige stoornis kampt zit tussen 5 en 7.

Type van beweging

De mannen die plots gingen sporten stegen met 3,85 punten in vergelijking met de mannen die dat niet deden. Bekkenbodemspieren leverden geen voordelen voor de meeste patiënten met erectiestoornissen op. Mannen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of die problemen hadden met hun prostaat merkten bij elke vorm van sport een verbetering op.

Huidige behandeling

Eerder onderzoek had al aangetoond dat lichaamsbeweging een positieve invloed op erectiestoornissen heeft. Maar de auteurs van het nieuwe rapport zeggen dat niemand ooit al de resultaten van alle verschillende studies naast elkaar heeft gelegd. Professer Andre Silva die het onderzoek aan de universiteit van Porto leidde, legt uit: “Artsen onderschatten vaak de invloed van een erectiestoornis op de levenskwaliteit.”

Expert in mannelijke onvruchtbaarheid professor Landon Trost zegt dat naast medicatie artsen ook sport zouden moeten voorschrijven aan patiënten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!