sporten buiten

Sporten als vorm van daten

In België blijken meer singles aan een “lief” te komen als ze regelmatig sporten. Ik kan me niet voorstellen dat dit gegeven niet van toepassing kan zijn op Nederlandse singles, ook al spreken wij niet van een lief, maar van een geliefde. Dus sporten is niet alleen goed voor ieders gezondheid, het is ook goed voor je liefdesleven. Dus wat zit jij nu nog in je luie stoel? Ga sporten.

Dagelijks een portie sportiviteit

Datingsite Elitedating wilde wel eens weten waarom singles zoveel belang hechten aan sport. Want sporten, dat doen ze zeker. Bijna 20 procent van de leden rapporteerde dagelijks aan een of andere sportieve activiteit deel te nemen. Liefst 67 procent beweegt op regelmatige basis. Slechts 14 procent van de Belgische singles op de datingsite doet nooit ofte nimmer aan sport. Net als je portie vitaminen en voedingsstoffen, zou een portie sportiviteit een dagelijkse gewoonte moeten worden.

Positieve invloed op zelfvertrouwen

Sporten heeft een positieve invloed op ons humeur en ons zelfvertrouwen. Na het bewegen voelt bijna de helft van de ondervraagde daters zich energiek en klaar om uit te gaan.  Deze boost helpt vanzelfsprekend bij het zoeken naar een potentiële geliefde.

Belgische singles vinden mensen die een sport beoefenen ook een stuk aantrekkelijker, dan mensen die geen sport beoefenen. Maar liefst 88 procent heeft deze mening. Een derde van de singles heeft ook wel eens een afspraakje met iemand versierd door middel van sport. Sportverenigingen en outdoor activiteiten blijken populaire ontmoetingsplekken te zijn.

Dansen scoort hoog in België

De aantrekkelijkste sport? Daarover zijn de meningen in België verdeeld. In Wallonië vindt men vooral dansen aantrekkelijk.  Vlaanderen daarentegen  gaat voor volleybal.  Wat de Nederlanders de aantrekkelijkste sport vinden? Ik kan me voorstellen dat hockey, ook door de gemengde hockeyclubs, hoog scoort. Zeker ook met de komst van trimhockey, veelal gericht op alleenstaande ouders. Daarnaast moet in Nederland hardlopen ook hoge ogen gooien. Er zijn zoveel hardlopers, die alleen of in clubverband bewegen.

Blijven sporten

Ben je door het sporten ondertussen de man of de vrouw van je leven tegen gekomen? Dan hoef je daarvoor niet meer op pad. Maar dat wil nog niet zeggen dat je meteen moet stoppen met sporten. Weet jij namelijk een betere activiteit voor stellen dan samen te bewegen. De beste sport om met elkaar te ondernemen is volgens Vlaamse singles fietsen. De Walen houden weer meer van hardlopen. Hoe de Nederlanders hier in staan? Fietsen zal hoog scoren, maar dan heb ik het alleen over fietsen op een gewone fiets en niet de wielrenfiets. Fietsen op een wielrenfiets doen mannen liever met hun vrienden. Hardlopen scoort mijns inziens het hoogst, omdat dit eigenlijk voor iedereen op zijn eigen niveau goed te doen is.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?