sporten buiten

Sporten als vorm van daten

In België blijken meer singles aan een “lief” te komen als ze regelmatig sporten. Ik kan me niet voorstellen dat dit gegeven niet van toepassing kan zijn op Nederlandse singles, ook al spreken wij niet van een lief, maar van een geliefde. Dus sporten is niet alleen goed voor ieders gezondheid, het is ook goed voor je liefdesleven. Dus wat zit jij nu nog in je luie stoel? Ga sporten.

Dagelijks een portie sportiviteit

Datingsite Elitedating wilde wel eens weten waarom singles zoveel belang hechten aan sport. Want sporten, dat doen ze zeker. Bijna 20 procent van de leden rapporteerde dagelijks aan een of andere sportieve activiteit deel te nemen. Liefst 67 procent beweegt op regelmatige basis. Slechts 14 procent van de Belgische singles op de datingsite doet nooit ofte nimmer aan sport. Net als je portie vitaminen en voedingsstoffen, zou een portie sportiviteit een dagelijkse gewoonte moeten worden.

Positieve invloed op zelfvertrouwen

Sporten heeft een positieve invloed op ons humeur en ons zelfvertrouwen. Na het bewegen voelt bijna de helft van de ondervraagde daters zich energiek en klaar om uit te gaan.  Deze boost helpt vanzelfsprekend bij het zoeken naar een potentiële geliefde.

Belgische singles vinden mensen die een sport beoefenen ook een stuk aantrekkelijker, dan mensen die geen sport beoefenen. Maar liefst 88 procent heeft deze mening. Een derde van de singles heeft ook wel eens een afspraakje met iemand versierd door middel van sport. Sportverenigingen en outdoor activiteiten blijken populaire ontmoetingsplekken te zijn.

Dansen scoort hoog in België

De aantrekkelijkste sport? Daarover zijn de meningen in België verdeeld. In Wallonië vindt men vooral dansen aantrekkelijk.  Vlaanderen daarentegen  gaat voor volleybal.  Wat de Nederlanders de aantrekkelijkste sport vinden? Ik kan me voorstellen dat hockey, ook door de gemengde hockeyclubs, hoog scoort. Zeker ook met de komst van trimhockey, veelal gericht op alleenstaande ouders. Daarnaast moet in Nederland hardlopen ook hoge ogen gooien. Er zijn zoveel hardlopers, die alleen of in clubverband bewegen.

Blijven sporten

Ben je door het sporten ondertussen de man of de vrouw van je leven tegen gekomen? Dan hoef je daarvoor niet meer op pad. Maar dat wil nog niet zeggen dat je meteen moet stoppen met sporten. Weet jij namelijk een betere activiteit voor stellen dan samen te bewegen. De beste sport om met elkaar te ondernemen is volgens Vlaamse singles fietsen. De Walen houden weer meer van hardlopen. Hoe de Nederlanders hier in staan? Fietsen zal hoog scoren, maar dan heb ik het alleen over fietsen op een gewone fiets en niet de wielrenfiets. Fietsen op een wielrenfiets doen mannen liever met hun vrienden. Hardlopen scoort mijns inziens het hoogst, omdat dit eigenlijk voor iedereen op zijn eigen niveau goed te doen is.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!