zomer nachten slaap tips

Spermacellen zwemmen het snelst in juli en augustus

Single vrouw, dringende kinderwens en nog geen partner? Dan kan je naast het blijven zoeken naar de ideale man en toekomstige vader van je kinderen ook overwegen om te kiezen voor een spermadonor. Zeker in de zomermaanden want dan zwemmen spermacellen het snelst!

Zomerse spermacellen

Spermacellen zwemmen in de zomer, met name in de maanden juli en augustus stukken sneller dan in de rest van het jaar.  Dat concluderen wetenschappers van het Universitaire ziekenhuis van Parma in Chronobiology International.

Hormoonniveaus

Uit onderzoek blijkt dat spermacellen actiever zijn gedurende de zomermaanden. Dat zou volgens researchers te maken hebben met de veranderingen in de hormoonniveaus bij mannen, wat weer met het wisselen van de seizoenen te maken heeft.

Vruchtbaarheidsproblemen

Voor het onderzoek werden 5.188 mannen met vruchtbaarheidsproblemen onder de loep genomen. De beweeglijkheid van spermacellen is het laagst in de winter. Het aantal mannen met een beweeglijkheid van meer dan 40 procent was 65,3 procent in de zomer en 50 procent in de winter.

Kinderwens vervullen in juli en augustus

Een grotere beweeglijkheid van spermacellen zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om een vrouwelijke eicel te bevruchten. De zomer, met name in de maanden juli en augustus, blijkt de beste periode om een kinderwens te vervullen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.