zel

Sperma toont vrees voor ontrouw

Om weerbaar te zijn tegen potentiële concurrentie maken mannen volgens een seksuologe ‘kamikazesperma’ aan. Deze vechtersbaasjes worden geproduceerd om zaadcellen van andere mannen te saboteren. Wanneer een man vreest dat er ontrouw in het spel is, zou tot 40 procent van zijn sperma uit deze agressieve variant kunnen bestaan. 

Kamikazesperma

Volgens  dezelfde seksuologe heeft microscopisch onderzoek aangetoond dat mannen over kamikazesperma beschikken. Tot 40 procent van wat geëjaculeerd wordt, is gemaakt om het zaad van andere mannen te bevechten. Deze zwemmertjes knokken dan ook niet om een eicel te bevruchten, ze staan enkel en alleen in voor de sabotage van potentiële concurrentie.

Vormen van barricade

Dat doen ze door hun staarten in elkaar te haken om een soort barricade te vormen. Sommige van deze vechters vallen andere spermacellen aan om ze uit te roeien. Deze specifieke zaadcellen worden daarom kamikazesperma genoemd.

Overspel

Wanneer een man vermoedt dat er ontrouw in het spel is, verhoogt de productie van dit agressieve zaad. De hoeveelheid zaadcellen met als job een eicel te bevruchten wordt hierdoor drastisch verminderd, wat de kans op een zwangerschap uiteraard ernstig beperkt.

Competitiedrang

Zoals bij veel wetenschappelijke theorieën heerst ook over deze competitiedrang bij spermacellen behoorlijk wat twijfel. Alleen verder onderzoek kan uitwijzen of de hypothese klopt.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.