Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vreindschap
7 mei 2019

Speeddaten voor nieuwe vriendinnen

Bij een speeddate denk je misschien niet meteen aan het vinden van nieuwe vriendinnen. Toch was juist dat het doel van de vriendinnen-speeddate die van het weekblad Vriendin en VriendinnenOnline.nl afgelopen woensdag organiseerden in Utrecht. Bij succes wordt de speeddate uitgebreid over het hele land.

Nieuwe vriendschappen

Uit onderzoek onder ruim 1000 vrouwen blijkt dat zo’n 55 procent zich soms of vaak eenzaam voelt. Daarnaast is ruim 30 procent van de onderzochte vrouwen niet tevreden over huidige vriendschappen en vindt 13 procent het lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten. “Vriendschap en het ontbreken daarvan is een belangrijk onderwerp in ons blad. We merken dat onze lezeressen soms hard op zoek zijn naar vriendin”, zegt hoofdredacteur Renske Veldhoff tegen Editie NL. Het blad probeert daar met de speeddate bij te helpen.

‘Een goede opstap’

Volgens sociaal psycholoog Paul van Lange is het voordeel van zo’n date-avond dat iedereen er met dezelfde intentie naartoe gaat. “Al deze vrouwen willen een vriendschap sluiten. Normaal gesproken weet je niet of mensen hiervoor openstaan en durf je misschien niet op iemand af te stappen”, zegt hij tegen Editie NL. Toch waarschuwt hij vrouwen. “Verwacht niet meer dan een goede opstap naar een vriendschap. Daar is veel meer tijd en vertrouwen voor nodig.”

Interesses, leeftijd en politieke voorkeur

Volgens Van Lange is de kans dat je naar huis gaat met vijf nieuwe goede vriendinnen dan ook klein. “Blijf realistisch. Zo voorkom je teleurstelling.” Maar hoe zorg je er dan wel voor dat je jouw nieuwe ‘BFF’ vindt? “Het is belangrijk dat je dezelfde politieke voorkeur, hobby’s en interesses hebt”, vertelt de sociaal psycholoog. “Ook helpt het als leeftijd en de levensfase van jou en jouw potentiĆ«le nieuwe vriendin overeenkomen.”

Sociale dieren

Het maakt overigens helemaal niks uit hoe oud je bent als je deze stap zet. “Ook op je zestigste kun je nog waardevolle vriendschappen sluiten. Mensen zijn echte sociale dieren en hebben altijd een sociaal netwerk nodig.”

Bron: RTL Nieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vertrouw jij iemand anders jouw auto toe?

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat ze goed...

Relatie van je vriendin voorbij? Zo help je haar door een lastige tijd heen

Als je zelf ook een relatiebreuk hebt meegemaakt dan weet je...

Vrijgezellenfeest organiseren? Tips!

Het hoort erbij: als iemand gaat trouwen, dan hoor jij als...

Op deze plekken kan je zomaar de liefde van je leven tegen het lijf lopen

Soms lijkt het wel alsof iedereen in de omgeving een relatie...

Mentaal fit blijven dat doe je zo!

Wanneer we het over fitheid hebben, denken we meestal meteen aan...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

Condoom.nl