Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vreindschap
7 mei 2019

Speeddaten voor nieuwe vriendinnen

Bij een speeddate denk je misschien niet meteen aan het vinden van nieuwe vriendinnen. Toch was juist dat het doel van de vriendinnen-speeddate die van het weekblad Vriendin en VriendinnenOnline.nl afgelopen woensdag organiseerden in Utrecht. Bij succes wordt de speeddate uitgebreid over het hele land.

Nieuwe vriendschappen

Uit onderzoek onder ruim 1000 vrouwen blijkt dat zo’n 55 procent zich soms of vaak eenzaam voelt. Daarnaast is ruim 30 procent van de onderzochte vrouwen niet tevreden over huidige vriendschappen en vindt 13 procent het lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten. “Vriendschap en het ontbreken daarvan is een belangrijk onderwerp in ons blad. We merken dat onze lezeressen soms hard op zoek zijn naar vriendin”, zegt hoofdredacteur Renske Veldhoff tegen Editie NL. Het blad probeert daar met de speeddate bij te helpen.

‘Een goede opstap’

Volgens sociaal psycholoog Paul van Lange is het voordeel van zo’n date-avond dat iedereen er met dezelfde intentie naartoe gaat. “Al deze vrouwen willen een vriendschap sluiten. Normaal gesproken weet je niet of mensen hiervoor openstaan en durf je misschien niet op iemand af te stappen”, zegt hij tegen Editie NL. Toch waarschuwt hij vrouwen. “Verwacht niet meer dan een goede opstap naar een vriendschap. Daar is veel meer tijd en vertrouwen voor nodig.”

Interesses, leeftijd en politieke voorkeur

Volgens Van Lange is de kans dat je naar huis gaat met vijf nieuwe goede vriendinnen dan ook klein. “Blijf realistisch. Zo voorkom je teleurstelling.” Maar hoe zorg je er dan wel voor dat je jouw nieuwe ‘BFF’ vindt? “Het is belangrijk dat je dezelfde politieke voorkeur, hobby’s en interesses hebt”, vertelt de sociaal psycholoog. “Ook helpt het als leeftijd en de levensfase van jou en jouw potentiële nieuwe vriendin overeenkomen.”

Sociale dieren

Het maakt overigens helemaal niks uit hoe oud je bent als je deze stap zet. “Ook op je zestigste kun je nog waardevolle vriendschappen sluiten. Mensen zijn echte sociale dieren en hebben altijd een sociaal netwerk nodig.”

Bron: RTL Nieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

Gelukshormonen, zweten en daten

Als je van bewegen houdt en van natuur, dan is het...

Goed nieuws voor singles: speeddaten weer mogelijk vanaf juni

Er gloort hoop aan de horizon voor singles die er naar...

Tips voor online speeddaten

Alles is anders in deze corona tijden, ook daten en speeddaten....

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie