vreindschap

Speeddaten voor nieuwe vriendinnen

Bij een speeddate denk je misschien niet meteen aan het vinden van nieuwe vriendinnen. Toch was juist dat het doel van de vriendinnen-speeddate die van het weekblad Vriendin en VriendinnenOnline.nl afgelopen woensdag organiseerden in Utrecht. Bij succes wordt de speeddate uitgebreid over het hele land.

Nieuwe vriendschappen

Uit onderzoek onder ruim 1000 vrouwen blijkt dat zo’n 55 procent zich soms of vaak eenzaam voelt. Daarnaast is ruim 30 procent van de onderzochte vrouwen niet tevreden over huidige vriendschappen en vindt 13 procent het lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten. “Vriendschap en het ontbreken daarvan is een belangrijk onderwerp in ons blad. We merken dat onze lezeressen soms hard op zoek zijn naar vriendin”, zegt hoofdredacteur Renske Veldhoff tegen Editie NL. Het blad probeert daar met de speeddate bij te helpen.

‘Een goede opstap’

Volgens sociaal psycholoog Paul van Lange is het voordeel van zo’n date-avond dat iedereen er met dezelfde intentie naartoe gaat. “Al deze vrouwen willen een vriendschap sluiten. Normaal gesproken weet je niet of mensen hiervoor openstaan en durf je misschien niet op iemand af te stappen”, zegt hij tegen Editie NL. Toch waarschuwt hij vrouwen. “Verwacht niet meer dan een goede opstap naar een vriendschap. Daar is veel meer tijd en vertrouwen voor nodig.”

Interesses, leeftijd en politieke voorkeur

Volgens Van Lange is de kans dat je naar huis gaat met vijf nieuwe goede vriendinnen dan ook klein. “Blijf realistisch. Zo voorkom je teleurstelling.” Maar hoe zorg je er dan wel voor dat je jouw nieuwe ‘BFF’ vindt? “Het is belangrijk dat je dezelfde politieke voorkeur, hobby’s en interesses hebt”, vertelt de sociaal psycholoog. “Ook helpt het als leeftijd en de levensfase van jou en jouw potentiële nieuwe vriendin overeenkomen.”

Sociale dieren

Het maakt overigens helemaal niks uit hoe oud je bent als je deze stap zet. “Ook op je zestigste kun je nog waardevolle vriendschappen sluiten. Mensen zijn echte sociale dieren en hebben altijd een sociaal netwerk nodig.”

Bron: RTL Nieuws

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.