Speeddaten voor bijna 60 procent singles nog te spannend

Hoewel de belangstelling voor speeddating in de afgelopen jaren is gegroeid vindt een groot deel van de singles deze manier van daten nog altijd een erg spannende aangelegenheid. Bijna 60 procent heeft een speeddate dan ook nog niet aangedurfd. Voornaamste drempels zijn; het er alleen naar toe gaan, niet weten wat voor mensen erop af komen en een mogelijk onevenwichtig aantal mannen versus vrouwen. Dit blijkt uit een enquête van Online Magazine Singlessite.nl.

 

Onbekend maakt onbemind
Onbekend maakt blijkbaar onbemind. Want van alle singles die nog nooit naar een speeddate-avond zijn geweest zien de meesten vooral beren op de weg. Binnen het scala van mogelijke drempels ervaren ze ‘het er alleen naar toe moeten’ met 33 procent als de meest voorname. Dit geldt overigens vooral voor vrouwen. Mannen hebben er duidelijk minder moeite mee om alleen te gaan. Naast de onbekendheid met het type mensen dat er komt (32%) bestaat er ook de angst voor een onevenwichtig aantal mannelijke en vrouwelijke kandidaten (17%). Verder ziet men er tegenop om zonder gespreksstof komen te zitten of dat er geen enkele leuke kandidaat voor ze bij zit. Ook de kans om zelf afgewezen te worden is een reden om thuis te blijven.

Positief speeddaten
Van dergelijke bedenkingen heeft een overige 41 procent van de singles totaal geen last. Zij hebben vrijwel uitsluitend positieve ervaringen met het speeddaten. Slechts 3 procent vindt deze manier van daten minder geslaagd en gaat niet op herhaling. Zelfs onder de singles die nog niet eerder naar een speeddate-avond zijn geweest ziet een groot deel van hen er, ondanks hun bedenkingen, wel degelijk toekomst in. Zo’n 43 procent laat weten het speeddaten waarschijnlijk toch een keer te gaan proberen.

Spannend contact
De term speeddaten roept bij de ondervraagde singles diverse associaties op maar over een ding zijn ze het roerend eens; het is een spannende aangelegenheid zegt 44 procent. Een tweede plaats is weggelegd voor ‘een leuke avond uit’ en het ‘makkelijk contacten leggen’ is goed voor een derde positie. Verder worden de woorden als interessant en grappig veelvuldig aangevinkt. Slechts 8 procent noemt het speeddaten een vleeskeuring en een nog kleiner percentage (4%) vindt het juist een moeilijke manier van contact leggen.

Vlot imago
Dat er bij speeddaten geen sociaal gehandicapte nerds komen en het zich niet in TL verlichte zaaltjes afspeelt is de meeste singles inmiddels wel duidelijk. Slechts een enkeling heeft dit misplaatste beeld nog voor ogen. Op de vraag welk type singles volgens hen dan wel speeddaten noemt 36 procent ‘vlotte, spontane mensen’. Gevolgd door dertigers, hippe jonge singles, levensgenieters en hoger opgeleiden. Volgens de geënquêteerde singles wordt er bijzonder weinig gespeeddate door yuppen zonder kids, desperado’s en lager opgeleiden.

Aan het onderzoek deden 214 singles mee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?