speeddaten

Speeddaten voor 40+ singles zeer geschikt

Wanneer je de veertig gepasseerd bent en je bent voor het eerst van je leven single, dan weet je echt niet hoe het er in de wereld van het daten aan toe gaat. Vroeger, toen je nog jong was, ging je nog naar het café of naar een disco. Je kwam daar natuurlijk niet alleen maar met vrienden of vriendinnen. Deze vrienden ben je hoogstwaarschijnlijk uit beeld verloren de afgelopen jaren. En om nu alleen een café binnen te stappen, dat ik ook niet het meest aantrekkelijke idee dat jij je kunt bedenken. Heb je haast, ga dan speeddaten.

Online daten of speeddaten iets voor jou

Om nieuwe mensen te leren kennen, word je nu vooral op datingsites of dating apps verwacht. Zonder smart phone of internetverbinding wordt het al een stuk moeilijker, dus hopelijk ben je met je tijd meegegaan. Maar wil je niet meer daten om te daten? En is je voornaamste doelstelling niet om een adresboek vol vrijgezellen aan te leggen om nu en dan mee af te spreken? Dan is dat online daten misschien niet echt voor jou weggelegd. Wil je echter wel een maatje vinden met wie je regelmatig kan afspreken om samen de mooie momenten in het leven te delen of toch een nieuwe vaste relatiepartner? Uiteraard zou je die wel online kunnen vinden, maar heb je ook al eens aan speeddating gedacht?

Al eens aan speeddaten gedacht?

In Nederland heeft dit concept zich al bewezen en onze zuiderburen zijn het ook in de praktijk aan het toepassen. Niet zonder succes.  De succesratio’s liegen er niet om! Speeddating werkt. Er zijn echter nog meer redenen om uit te vinden of speeddaten ook voor jou het proberen waard is.

1. In levende lijve

Je ontmoet andere vrijgezellen in levende lijve. Je hoeft je dus niet af te vragen of de profielfoto op het online dating profiel wel echt is. Ook miscommunicaties worden je bespaard. Geen getypte dubbelzinnige berichtjes die echt niet zo bedoeld zijn. Wel een live gesprek waarbij je ook lichaamstaal en intonatie kan beoordelen.

2. Zelfde leeftijd

Alle singles die je tijdens zo’n speeddate avond ontmoet, hebben ongeveer jouw leeftijd en wonen in jouw buurt. Bij je inschrijving wordt namelijk rekening gehouden met geboorte jaar en woonplaats.

3. Meer kennismaken in korte tijd

Je hoeft geen uren achter je computerscherm te zitten om met verschillende singles in contact te komen. Op 1 speeddate avond ontmoet je zo rond de 7 singles.

4. Gezellige conversatie

Ben je niet zo’n snel in het typen van je zinnen en houd je niet zo van een conversatie via het computerscherm? Een avondje speeddaten vind je dan ongetwijfeld veel gezelliger.

5. Anoniem

Net zoals bij online dating gebeurt speeddaten volstrekt anoniem. Je verklapt immers enkel je voornaam en de eerste letter van je familienaam tijdens de korte gesprekjes.  Enkel als nadien de interesse geheel wederzijds blijkt te zijn, worden er contactgegevens uitgewisseld. Volgt er een date, dan weet je precies wie je mag verwachten. Je hebt je date namelijk al eens live ontmoet.

6. Deelnameprijs per avond

Geen langdurige en ondoorgrondelijke abonnementsformules, bij speeddating betaal je een deelnameprijs per avond en die is zeer redelijk.

Speeddaten bijzonder geschikt voor 40+

Natuurlijk heb je wat meer levenservaring en bagage dan jongere singles. Mogelijks ben je daardoor ook veel  kritischer geworden in je zoektocht naar een nieuwe partner. Je weet immers heel goed wat je niet wil. Je hebt als 40+ single enkele interessante troeven in handen en mogelijk zelfs een streepje voor.

1. Meer zelfkennis

Je kent jezelf en je goede en minder goede kantjes door en door. Daardoor ben je automatisch iets zelfzekerder geworden en zelfzekerheid, dat trekt aan!

2. Duidelijk beeld vraag en aanbod

Door je betere zelfinzicht weet je intussen perfect aan welke vereisten je toekomstige partner wel of niet moet beantwoorden. Je hebt een veel duidelijker beeld van wat jij te bieden hebt in een relatie, dus wat je aanbod is. Maar ook wat je precies zoekt, je vraag dus. Je weet door het leven wat écht belangrijk voor je is. Je hoeft niet meer met Jan en alleman op date te gaan om dit allemaal te ontdekken. Je gaat enkel nog op date met singles die je écht aanspreken.

3. Geleerde valkuilen

Uit je vorige relaties heb je vooral geleerd wat de valkuilen zijn in een relatie en hoe je die het best vermijdt. Wanneer je in een eerste snelle ronde die betreffende valkuilen al kunt afvinken, heb je een veel grotere slagingskans om een lange termijn relatie te doen slagen.

Sta in het leven

Denk zeker niet dat actief daten en de moderne datingmethodes alleen voor jongere singles zijn weggelegd. Het aantal 40+singles met een online dating profiel is niet te onderschatten en ook speeddating is bij deze leeftijdsgroep intussen heel populair. Zorg ervoor dat je in het leven staat. De beste raad is om verschillende opties uit te proberen en zelf te ontdekken welke jou het meest aanspreken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.