speeddaten

Speeddaten voor 40+ singles zeer geschikt

Wanneer je de veertig gepasseerd bent en je bent voor het eerst van je leven single, dan weet je echt niet hoe het er in de wereld van het daten aan toe gaat. Vroeger, toen je nog jong was, ging je nog naar het café of naar een disco. Je kwam daar natuurlijk niet alleen maar met vrienden of vriendinnen. Deze vrienden ben je hoogstwaarschijnlijk uit beeld verloren de afgelopen jaren. En om nu alleen een café binnen te stappen, dat ik ook niet het meest aantrekkelijke idee dat jij je kunt bedenken. Heb je haast, ga dan speeddaten.

Online daten of speeddaten iets voor jou

Om nieuwe mensen te leren kennen, word je nu vooral op datingsites of dating apps verwacht. Zonder smart phone of internetverbinding wordt het al een stuk moeilijker, dus hopelijk ben je met je tijd meegegaan. Maar wil je niet meer daten om te daten? En is je voornaamste doelstelling niet om een adresboek vol vrijgezellen aan te leggen om nu en dan mee af te spreken? Dan is dat online daten misschien niet echt voor jou weggelegd. Wil je echter wel een maatje vinden met wie je regelmatig kan afspreken om samen de mooie momenten in het leven te delen of toch een nieuwe vaste relatiepartner? Uiteraard zou je die wel online kunnen vinden, maar heb je ook al eens aan speeddating gedacht?

Al eens aan speeddaten gedacht?

In Nederland heeft dit concept zich al bewezen en onze zuiderburen zijn het ook in de praktijk aan het toepassen. Niet zonder succes.  De succesratio’s liegen er niet om! Speeddating werkt. Er zijn echter nog meer redenen om uit te vinden of speeddaten ook voor jou het proberen waard is.

1. In levende lijve

Je ontmoet andere vrijgezellen in levende lijve. Je hoeft je dus niet af te vragen of de profielfoto op het online dating profiel wel echt is. Ook miscommunicaties worden je bespaard. Geen getypte dubbelzinnige berichtjes die echt niet zo bedoeld zijn. Wel een live gesprek waarbij je ook lichaamstaal en intonatie kan beoordelen.

2. Zelfde leeftijd

Alle singles die je tijdens zo’n speeddate avond ontmoet, hebben ongeveer jouw leeftijd en wonen in jouw buurt. Bij je inschrijving wordt namelijk rekening gehouden met geboorte jaar en woonplaats.

3. Meer kennismaken in korte tijd

Je hoeft geen uren achter je computerscherm te zitten om met verschillende singles in contact te komen. Op 1 speeddate avond ontmoet je zo rond de 7 singles.

4. Gezellige conversatie

Ben je niet zo’n snel in het typen van je zinnen en houd je niet zo van een conversatie via het computerscherm? Een avondje speeddaten vind je dan ongetwijfeld veel gezelliger.

5. Anoniem

Net zoals bij online dating gebeurt speeddaten volstrekt anoniem. Je verklapt immers enkel je voornaam en de eerste letter van je familienaam tijdens de korte gesprekjes.  Enkel als nadien de interesse geheel wederzijds blijkt te zijn, worden er contactgegevens uitgewisseld. Volgt er een date, dan weet je precies wie je mag verwachten. Je hebt je date namelijk al eens live ontmoet.

6. Deelnameprijs per avond

Geen langdurige en ondoorgrondelijke abonnementsformules, bij speeddating betaal je een deelnameprijs per avond en die is zeer redelijk.

Speeddaten bijzonder geschikt voor 40+

Natuurlijk heb je wat meer levenservaring en bagage dan jongere singles. Mogelijks ben je daardoor ook veel  kritischer geworden in je zoektocht naar een nieuwe partner. Je weet immers heel goed wat je niet wil. Je hebt als 40+ single enkele interessante troeven in handen en mogelijk zelfs een streepje voor.

1. Meer zelfkennis

Je kent jezelf en je goede en minder goede kantjes door en door. Daardoor ben je automatisch iets zelfzekerder geworden en zelfzekerheid, dat trekt aan!

2. Duidelijk beeld vraag en aanbod

Door je betere zelfinzicht weet je intussen perfect aan welke vereisten je toekomstige partner wel of niet moet beantwoorden. Je hebt een veel duidelijker beeld van wat jij te bieden hebt in een relatie, dus wat je aanbod is. Maar ook wat je precies zoekt, je vraag dus. Je weet door het leven wat écht belangrijk voor je is. Je hoeft niet meer met Jan en alleman op date te gaan om dit allemaal te ontdekken. Je gaat enkel nog op date met singles die je écht aanspreken.

3. Geleerde valkuilen

Uit je vorige relaties heb je vooral geleerd wat de valkuilen zijn in een relatie en hoe je die het best vermijdt. Wanneer je in een eerste snelle ronde die betreffende valkuilen al kunt afvinken, heb je een veel grotere slagingskans om een lange termijn relatie te doen slagen.

Sta in het leven

Denk zeker niet dat actief daten en de moderne datingmethodes alleen voor jongere singles zijn weggelegd. Het aantal 40+singles met een online dating profiel is niet te onderschatten en ook speeddating is bij deze leeftijdsgroep intussen heel populair. Zorg ervoor dat je in het leven staat. De beste raad is om verschillende opties uit te proberen en zelf te ontdekken welke jou het meest aanspreken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam