sexy vrouw iedere leeftijd

Speeddaten: lekker vertrouwen op je intuïtie

De Canadese auteur en psycholoog Malcolm Gladwell schreef er al eens een hele bestseller over: belangrijke beslissingen neem je vaak op basis van intuïtie. De kracht van het denken zonder erbij na te denken. Of anders gezegd: vertrouwen op de wijsheid van het onderbewuste. Ook het speeddaten is erop gebaseerd, en dat een leuke avond lang.

Daten door profielfoto’s te ‘liken’

Opvallend is dat intussen ook voor de single smartphonebezitter een dergelijke opzet lijkt te zijn bedacht. Alweer een tijdje trending topic is Tinder, waarmee je kunt daten door profielfoto’s te ‘liken’. Voor wie Tinder nog niet heeft: in deze app krijg je continu foto’s te zien van mannen of vrouwen bij jou in de buurt.

Hartje of kruisje

Hiertoe stel je eerst je voorkeur in qua geslacht, afstand en leeftijd. Leuk? Dan geef je ze een hartje. Lelijk? Dan ga je voor het kruisje. Geef je beide aan dat je de ander wel ziet zitten, dan word je aan elkaar gematcht en kun je met elkaar chatten.

Match op papier

Een simpel concept, dat in Nederland vooral in de grote steden lijkt aan te slaan.
Het lijkt een beetje op speeddaten, maar er kleeft een hardnekkig nadeel aan: het blijft een match op papier. Als het tot een ontmoeting komt zit je uiteindelijk soms de hele avond tegenover iemand die helemaal in je profiel past, maar die je bij ‘hallo’ eigenlijk al niet zag zitten.

Ontmoeting in het echt

Het verklaart waarom speeddaten op locatie populair is en blijft. Een ontmoeting in het echt vertelt je in één keer alles over het gevoel dat je bij iemand hebt. Volgens Gladwell is het moment waarop we iemand voor de eerste keer zien een ogenblik waarin we heel veel begrijpen, iets heel zeker weten, zonder dat we kunnen uitleggen waarom. Uit zijn onderzoek blijkt eens te meer dat we de vraag of we iemand nog eens willen zien meestal binnen een paar minuten kunnen beantwoorden.

Onvoorspelbare matches

Het grappige is dat op die manier via speeddaten veel matches zijn ontstaan tussen mensen die elkaar op basis van een datingprofiel niet zouden hebben gevonden. Zoals de nette kantoordame die toch viel voor de losjes geklede man met baard in houthakkershemd. Of de drukke carrièrevrouw die normaal gesproken nooit zou kiezen voor de kapitein op de grote vaart met twee kinderen.

Alleen maar matches

Bij speeddaten heb je ook nog eens op een leuke avond in een gezellige setting. En net als bij Tinder: er bestaat geen afwijzing, er bestaan alleen maar matches.

Neem anders eens een kijkje bij één van de organisaties die je meer kunnen vertellen over speeddaten.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.