Speeddaten in Rotterdam

Speeddaten is in Rotterdam een hot item.

In een korte tijd leg je contact met meerdere singles. Met de één klikt het wel en met anderen niet. Is er een match, dan krijgen jullie elkaars contactgegevens. Het is nu aan jullie om een nieuwe date in te plannen om jullie klik verder te onderzoeken. Is speeddaten in Rotterdam iets voor jou? In deze blog kom je erachter. 

Waarom zou je überhaupt gaan speeddaten?

Speeddaten wordt ook wel ‘fastdaten’ of ‘sneldaten’ genoemd. Het voordeel van deze moderne vorm van daten is dat je in een korte tijd veel vrijgezellen ontmoet. De gesprekken duren gemiddeld 10 minuten. In die korte tijd krijg je al een goede indruk van de ander en geef jij een eerste indruk van jezelf. Loopt het gesprek niet of past de persoon niet bij jou? De tijd is kort genoeg om ongemakkelijke stiltes te vermijden. 

Een ander voordeel van speeddaten is dat je weet wie je voor je hebt. Natuurlijk kan iemand er vreemde gewoontes op nahouden, maar bij online daten blijft er nog meer geheim. Iemand kan zich anders voordoen dan hij of zij is of zichzelf anders beschrijven. 

Met speeddaten leer je niet alleen mensen kennen. Het boost ook jouw sociale vaardigheden. In een korte tijd zal je over jezelf moeten vertellen én vragen aan de ander moeten stellen. In het begin zal het niet makkelijk zijn, maar hoe vaker je het doet, hoe soepeler het verloopt. 

De geschiedenis van speeddaten 

Aan het eind van de 20ste eeuw bedacht rabbijn Yaacov Deyo het concept speeddaten. Wat begon met het idee om Joodse singles in Los Angeles aan een partner te helpen, werd een rage in de Verenigde Staten. Uiteindelijk groeide het uit tot een wereldwijd en populair fenomeen dat de naam ‘speeddating’ kreeg. 

Veel singles vinden het een fijne vorm van daten. Niet in de laatste plaats omdat een speeddate event verschillende thema’s kan hebben en zich op verschillende doelgroepen kan richten. Sommige speeddate events zijn speciaal voor homoseksuelen, 50-plussers, werkzoekenden, mensen met een bepaald opleidingsniveau of mensen uit een bepaalde stad, zoals bij het speeddaten in Rotterdam. 

Waarom speeddaten in Rotterdam?

Rotterdam is bij uitstek een fijne stad om te speeddaten. De stad bruist namelijk van de geschikte locaties. Veel bedrijven organiseren hier dan ook hun speeddate events. Er zijn tal van restaurants en cafés op prachtige locaties. Van romantisch dineren aan het water tot een de energieke sfeer aan de Coolsingel. Er is altijd een locatie waar de sfeer hangt die bij jou past.

Naast speeddaten in restaurants kan je ook wandelend speeddaten. Al kletsend loop je langs de skyline van Rotterdam en door de gezellige wijken die de stad rijk is. Voor sportieve singles worden er zelfs bootcamp speeddates in Rotterdam georganiseerd. Is sport een belangrijk onderdeel in je leven en wil je die passie delen met jouw partner? Dan is de kans groot dat je bij deze vorm van speeddaten in Rotterdam jouw match vindt. 

Tot slot zullen logischerwijs vooral mensen uit de regio meedoen aan het speeddaten in Rotterdam. Hoe fijn is het als jouw potentiële prins(es) op het witte paard al bij jou om de hoek woont? Na de speeddate is het aan jullie om een nieuwe date te plannen. Dat gaat toch gemakkelijker als je dichtbij elkaar woont. Voor de Rotterdammers onder ons is dat ook een goede reden om te speeddaten in Rotterdam.

Online speeddaten in Rotterdam

Is real life daten toch niks voor jou? Dan kan je online speeddaten in Rotterdam. Ook door de corona-crisis is deze vorm van speeddaten in Rotterdam erg populair geworden. Het concept van online daten is nagenoeg hetzelfde, alleen zit je hierbij beiden voor je computerscherm. Bij het initiatief Drankje Doen, ook van Rotterdamse bodem, duren de videodates twee minuten. In een sneltreinvaart leer je hierdoor veel singles kennen. Heb je iemand ontmoet met wie het klikte? Na die eerste online kennismaking kan je ervoor kiezen om met diegene in real life af te spreken. De kop is er dan al af, waardoor deze eerste real life date minder spannend hoeft te zijn. 

Tinder of speeddaten? 

In een korte tijd veel singles leren kennen. Dat kan toch ook met Tinder? Tot op zekere hoogte klopt dat. Op Tinder verschijnen verschillende namen met foto’s en een korte beschrijving of pakkende oneliner op je scherm. Op basis daarvan kies jij of iemand jou leuk vindt of niet. Het is een oppervlakkige, eerste indruk. In real life is dat totaal anders. 

Een speeddate is kort, maar toch erg krachtig. Waar je in een dating-app iemands mooiste foto’s ziet, zie je bij een speeddate meteen hoe iemand er echt uitziet. Daarnaast kun jij je via een dating-app als Tinder anders voordoen dan je bent. Een verzonnen verhaal over jezelf of nepfoto’s van anderen komen regelmatig voor. Bij een speeddate zie je wie er tegenover je zit en merk je meteen hoe die persoon is. Die eerste indruk zegt zoveel meer. 

Inschrijven voor speeddaten in Rotterdam

Ben je benieuwd wat speeddaten in Rotterdam jou kan brengen? Probeer het uit! Maandelijks worden er meerdere speeddate events in Rotterdam georganiseerd. Kies een event uit dat goed bij jou past en ga ervoor. Wie weet doet jouw droompartner hetzelfde! 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen