gezond verstand

Speeddaten in Einsteinsnaam

Speeddaten is ideaal voor overbezette singles met of zonder eigen bedrijf. Je hoeft niet wekenlang te mailen alvorens moeizaam een afspraak te maken voor een blind date met iemand die al bij binnenkomst zonde van je tijd blijkt. Bij speeddaten ontmoet je snel na elkaar tientallen potentiële partners, die je een paar minuten spreekt voordat je weer  wisselt van gezelschap. Zo ben je binnen twee minuten zelfs van de ergste griezel af. 

Speeddaten met slimme mannen

Dit is een stuk tekst uit het boek Ik date maar wat, van Suzanne Buis. Dit boek hebben we wel eens mogen weggeven in een van onze acties. Toen ik deze week iets wilde schrijven over speeddaten dacht ik terug aan een hoofdstuk uit haar boek “Waarom het een goed idee leek om te speeddaten met slimme mannen.”

Club voor sneldenkers

Haar vriendinnen hadden Suzanne overtuigd om te gaan speeddaten. Maar speeddaten kun je natuurlijk in allerlei soorten groepen. Ze vond dat je zelfs speeddaten voor konijnen had, omdat een konijn ook niet graag alleen is. De volgende omschrijving viel bij haar in de smaak: “Heb je geen behoeft aan gedoe om een partner te vinden via datingsites, advertenties of dansavonden en cafébezoek, dan is speeddating voor jou geschikt.” Haar grote bezwaar tegen speeddaten was de belemmering dat als de meeste mensen na twee uur nog niets interessants te melden hebben, hoe moet dat dan in twee minuten lukken? Suzanne bedacht dat zij moest zorgen dat die twee minuten zo goed mogelijk besteed moesten worden. Relatief gezien lijken twee minuten langer wanneer je heel snel kunt denken.  Haar keuze viel op speeddaten bij een club voor sneldenkers. Daar word je toegelaten als je op een IQ-test  een score haalt van minstens 130. Daarvan heeft 1 op de 1000 mensen last.

Ik kom voor speeddaten

Gewapend met een stevige grijns om haar eigen vooroordelen, meldde zij zich op een snikhete dag bij de balie van een trendy café in de hoofdstad. “Ik kom voor speeddaten.” Ze werd naar de trap gewezen. In een bloedheet zijkamertje draaiden zo’n veertig mensen moeizaam en ongemakkelijk om elkaar heen, veel meer mannen dan vrouwen. De ruimte was te klein, er was slechts één klein raam maar er hingen wel overal spiegels, zodat je steeds met je zelf oog in oog stond, als je niet uitkeek.

Geen twee minuten nodig

Dat speeddaten is ontstaan uit de gedachte dat je binnen twee minuten weet of iemand interessant is voor jou om beter te leren kennen. Maar eigenlijk weet je dat bij de eerst snuif van elkaar. Heb je snelle ogen en een scherpe neus, zoals Suzanne, dan heb je daar echt geen twee minuten voor nodig.  Zelfs niet voor zo’n hele zaal. Ze bespeurde er helemaal niets voor haar, zo op het eerste gezicht. Het rook er alleen naar zenuwen en adem van mensen die vooraf nog even aan een peuk hadden gezogen. Geen spoor van testosteron, feromonen en andere nuttige neurosexhormonen die klikten met de hare.

Uiterlijk en IQ geen match

“Wat doe jij hier?”, vroeg een andere vrouw enigszins verwijtend aan Suzanne. “Jij ziet er goed uit. Jij kan toch best gewóón aan een man komen?” O, bedoelde ze dat. Een echt gesprek kwam hier niet van de grond. Dan maar weer voorbij de eerste indruk nog een keer de zaal in kijken. Grote ongepoetste brillen, goedkope overhemden, witte sportsokken, oude nette schoenen. Interessant om te zien wat de gemiddelde belangstelling voor mode en uiterlijk vertoon is bij mensen met een hoger denkvermogen.

Enigszins beschaamd constateerde Suzanne bij zichzelf dat ze haar hufterige grijns niet van haar hoofd af kreeg. Wat deed zij daar in Einsteinsnaam? Zat zij die mensen nu uit te lachen? Haar eigen soortgenoten? Nee, heus niet. Ze bedacht alleen dat het heerlijk zou zijn weer lekker in haar eentje naar buiten te lopen.

Ik date maar wat

Wil je weten hoe Suzanne deze speeddate heeft doorstaan, dan moet je haar e-boek “Ik date maar wat” eens helemaal lezen. Het is een biografie over haar reizen en haar pogingen om aan de man te komen. Grappig en herkenbaar.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland