gezond verstand

Speeddaten in Einsteinsnaam

Speeddaten is ideaal voor overbezette singles met of zonder eigen bedrijf. Je hoeft niet wekenlang te mailen alvorens moeizaam een afspraak te maken voor een blind date met iemand die al bij binnenkomst zonde van je tijd blijkt. Bij speeddaten ontmoet je snel na elkaar tientallen potentiële partners, die je een paar minuten spreekt voordat je weer  wisselt van gezelschap. Zo ben je binnen twee minuten zelfs van de ergste griezel af. 

Speeddaten met slimme mannen

Dit is een stuk tekst uit het boek Ik date maar wat, van Suzanne Buis. Dit boek hebben we wel eens mogen weggeven in een van onze acties. Toen ik deze week iets wilde schrijven over speeddaten dacht ik terug aan een hoofdstuk uit haar boek “Waarom het een goed idee leek om te speeddaten met slimme mannen.”

Club voor sneldenkers

Haar vriendinnen hadden Suzanne overtuigd om te gaan speeddaten. Maar speeddaten kun je natuurlijk in allerlei soorten groepen. Ze vond dat je zelfs speeddaten voor konijnen had, omdat een konijn ook niet graag alleen is. De volgende omschrijving viel bij haar in de smaak: “Heb je geen behoeft aan gedoe om een partner te vinden via datingsites, advertenties of dansavonden en cafébezoek, dan is speeddating voor jou geschikt.” Haar grote bezwaar tegen speeddaten was de belemmering dat als de meeste mensen na twee uur nog niets interessants te melden hebben, hoe moet dat dan in twee minuten lukken? Suzanne bedacht dat zij moest zorgen dat die twee minuten zo goed mogelijk besteed moesten worden. Relatief gezien lijken twee minuten langer wanneer je heel snel kunt denken.  Haar keuze viel op speeddaten bij een club voor sneldenkers. Daar word je toegelaten als je op een IQ-test  een score haalt van minstens 130. Daarvan heeft 1 op de 1000 mensen last.

Ik kom voor speeddaten

Gewapend met een stevige grijns om haar eigen vooroordelen, meldde zij zich op een snikhete dag bij de balie van een trendy café in de hoofdstad. “Ik kom voor speeddaten.” Ze werd naar de trap gewezen. In een bloedheet zijkamertje draaiden zo’n veertig mensen moeizaam en ongemakkelijk om elkaar heen, veel meer mannen dan vrouwen. De ruimte was te klein, er was slechts één klein raam maar er hingen wel overal spiegels, zodat je steeds met je zelf oog in oog stond, als je niet uitkeek.

Geen twee minuten nodig

Dat speeddaten is ontstaan uit de gedachte dat je binnen twee minuten weet of iemand interessant is voor jou om beter te leren kennen. Maar eigenlijk weet je dat bij de eerst snuif van elkaar. Heb je snelle ogen en een scherpe neus, zoals Suzanne, dan heb je daar echt geen twee minuten voor nodig.  Zelfs niet voor zo’n hele zaal. Ze bespeurde er helemaal niets voor haar, zo op het eerste gezicht. Het rook er alleen naar zenuwen en adem van mensen die vooraf nog even aan een peuk hadden gezogen. Geen spoor van testosteron, feromonen en andere nuttige neurosexhormonen die klikten met de hare.

Uiterlijk en IQ geen match

“Wat doe jij hier?”, vroeg een andere vrouw enigszins verwijtend aan Suzanne. “Jij ziet er goed uit. Jij kan toch best gewóón aan een man komen?” O, bedoelde ze dat. Een echt gesprek kwam hier niet van de grond. Dan maar weer voorbij de eerste indruk nog een keer de zaal in kijken. Grote ongepoetste brillen, goedkope overhemden, witte sportsokken, oude nette schoenen. Interessant om te zien wat de gemiddelde belangstelling voor mode en uiterlijk vertoon is bij mensen met een hoger denkvermogen.

Enigszins beschaamd constateerde Suzanne bij zichzelf dat ze haar hufterige grijns niet van haar hoofd af kreeg. Wat deed zij daar in Einsteinsnaam? Zat zij die mensen nu uit te lachen? Haar eigen soortgenoten? Nee, heus niet. Ze bedacht alleen dat het heerlijk zou zijn weer lekker in haar eentje naar buiten te lopen.

Ik date maar wat

Wil je weten hoe Suzanne deze speeddate heeft doorstaan, dan moet je haar e-boek “Ik date maar wat” eens helemaal lezen. Het is een biografie over haar reizen en haar pogingen om aan de man te komen. Grappig en herkenbaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam