speeddaten

Speeddaten, gewoon doen

Om ergens een uitgesproken mening over te hebben moet je iets zelf proefondervindelijk vaststellen. Je kunt wel roepen dat iets niet goed is of juist fantastisch, maar wat heeft het dan voor waarde. Zo ook over speeddaten? Zakelijk heb ik wel eens gespeeddate maar niet als zoektocht naar een man. In een blog vond ik wel andermans bevindingen waar je iets aan kunt hebben. Maar het best is om het als single gewoon een keer te gaan uitproberen. Mogelijk is het voor jou de beste manier van daten.

Nog even over speeddaten

Speeddaten is een moderne vorm van daten. Speeddaten wordt ook ‘fastdaten’ of ‘sneldaten’ genoemd. Op één avond maken vijftien tot dertig mannen en vrouwen kennis met elkaar. Ze krijgen drie à zeven minuten de tijd om met elkaar te praten. De vrouwen blijven aan hun tafeltje zitten en de mannen rouleren iedere keer als de bel luidt na drie à zeven minuten. De gesprekspartners moeten dan ja of nee aankruisen op hun matchkaart. Ja betekent interesse in een date en nee geen belangstelling. Als beide gesprekspartners ja hebben ingevuld, is er een match. Ze krijgen dan de volgende dag elkaars e-mailadres of telefoonnummer van de organisatoren van de speeddate, zodat ze met elkaar kunnen gaan daten. De precieze invulling is natuurlijk afhankelijk van betreffende organisatie, waar jij je aangemeld hebt.

Redenen voor speeddaten

Jorinde ging voor onderzoek op speeddate. Haar speeddate was in dit geval kleinschalig, maar ze ontmoette toch een heleboel mannen binnen een korte tijd. Haar idee vooraf was dat je niet naar een speeddate avond gaat om de man van je dromen in de wacht te slepen, dus dat het goed is niet te hoge verwachtingen te hebben. Dan kan het alleen maar meevallen mocht je wel een mooi exemplaar tegen het lijf lopen!

Haar persoonlijke bevindingen.

1. Je hoeft je niet zoals bij online dating af te vragen of de profiel foto wel up to date is, en wat je er van vindt.  De persoon tegenover je is echt. Dus wat je ziet is wat je krijgt.

2. Er is geen manier te bedenken waardoor je in zo’n korte tijd zoveel mannen kan leren kennen. Die dan ook nog in dezelfde leeftijdsgroep zitten en ook single zijn.

3. Je spreekt meerdere mannen slechts enkele minuten, dat is goed voor je sociale vaardigheden. Misschien heb je voorwerk gedaan en een soort van pitch bedacht. Die wordt gaande weg de avond behoorlijk bijgesteld, totdat je aan het eind in staat bent de beste versie van jezelf te presenteren in enkele minuten.  De beste manier om te ontdekken wat wel en niet werkt.

4. Je krijgt veel indrukken te verwerken. Daar leer je een hoop van en daar heb je ook nog wat aan in je volgende stapavonden. Het is  grappig te zien hoe mannen zo’n ontmoeting aanpakken en de vragen die zij op hun beurt aan jou stellen.

5. Het levert in ieder geval een ontzettend leuke hilarische avond op! Misschien wel meerdere leuke avonden, als je leuke matches hebt (gehad).

Speeddaten,een kwestie van gewoon doen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland