speeddaten

Speeddaten, gewoon doen

Om ergens een uitgesproken mening over te hebben moet je iets zelf proefondervindelijk vaststellen. Je kunt wel roepen dat iets niet goed is of juist fantastisch, maar wat heeft het dan voor waarde. Zo ook over speeddaten? Zakelijk heb ik wel eens gespeeddate maar niet als zoektocht naar een man. In een blog vond ik wel andermans bevindingen waar je iets aan kunt hebben. Maar het best is om het als single gewoon een keer te gaan uitproberen. Mogelijk is het voor jou de beste manier van daten.

Nog even over speeddaten

Speeddaten is een moderne vorm van daten. Speeddaten wordt ook ‘fastdaten’ of ‘sneldaten’ genoemd. Op één avond maken vijftien tot dertig mannen en vrouwen kennis met elkaar. Ze krijgen drie à zeven minuten de tijd om met elkaar te praten. De vrouwen blijven aan hun tafeltje zitten en de mannen rouleren iedere keer als de bel luidt na drie à zeven minuten. De gesprekspartners moeten dan ja of nee aankruisen op hun matchkaart. Ja betekent interesse in een date en nee geen belangstelling. Als beide gesprekspartners ja hebben ingevuld, is er een match. Ze krijgen dan de volgende dag elkaars e-mailadres of telefoonnummer van de organisatoren van de speeddate, zodat ze met elkaar kunnen gaan daten. De precieze invulling is natuurlijk afhankelijk van betreffende organisatie, waar jij je aangemeld hebt.

Redenen voor speeddaten

Jorinde ging voor onderzoek op speeddate. Haar speeddate was in dit geval kleinschalig, maar ze ontmoette toch een heleboel mannen binnen een korte tijd. Haar idee vooraf was dat je niet naar een speeddate avond gaat om de man van je dromen in de wacht te slepen, dus dat het goed is niet te hoge verwachtingen te hebben. Dan kan het alleen maar meevallen mocht je wel een mooi exemplaar tegen het lijf lopen!

Haar persoonlijke bevindingen.

1. Je hoeft je niet zoals bij online dating af te vragen of de profiel foto wel up to date is, en wat je er van vindt.  De persoon tegenover je is echt. Dus wat je ziet is wat je krijgt.

2. Er is geen manier te bedenken waardoor je in zo’n korte tijd zoveel mannen kan leren kennen. Die dan ook nog in dezelfde leeftijdsgroep zitten en ook single zijn.

3. Je spreekt meerdere mannen slechts enkele minuten, dat is goed voor je sociale vaardigheden. Misschien heb je voorwerk gedaan en een soort van pitch bedacht. Die wordt gaande weg de avond behoorlijk bijgesteld, totdat je aan het eind in staat bent de beste versie van jezelf te presenteren in enkele minuten.  De beste manier om te ontdekken wat wel en niet werkt.

4. Je krijgt veel indrukken te verwerken. Daar leer je een hoop van en daar heb je ook nog wat aan in je volgende stapavonden. Het is  grappig te zien hoe mannen zo’n ontmoeting aanpakken en de vragen die zij op hun beurt aan jou stellen.

5. Het levert in ieder geval een ontzettend leuke hilarische avond op! Misschien wel meerdere leuke avonden, als je leuke matches hebt (gehad).

Speeddaten,een kwestie van gewoon doen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam