homoseksueel

Speeddate voor homo’s en lesbo’s met kinderwens

Je bent homo of lesbo en wilt toch heel graag een kind? Het COC organiseert een speeddate voor singles, homo- en lesbostellen die een kind willen krijgen en op zoek zijn naar een donor. Een eerdere bijeenkomst bleek een groot succes.

Omdat het zo populair is, en omdat kinderen krijgen door mensen van het zelfde geslacht geen taboe meer is, heeft het COC een werkgroep opgericht, die RONN heet: Roze Ouderschap Noord-Nederland.

Donoren

De werkgroep Roze Ouderschap Noord-Nederland organiseert voor 1 februari 2015 een bijeenkomst waar roze (wens) ouders en potentiële donoren en/of co-ouders elkaar kunnen ontmoeten om hun gezamenlijk wens vorm te geven. Tijdens de speeddate kun je kort met elkaar in gesprek gaan om vervolgens een echte afspraak te maken om te kijken of er een match is.

Daarnaast zijn er workshops te volgen over de juridische aspecten van donorcontracten en adoptie, wat houdt pleegzorg in, alles over adoptie en Stichting meer dan gewenst, de landelijke stichting van en voor lesbo(wens)moeders en homo(wens)vaders, is ook aanwezig.

Langgekoesterde wens

Mensen hebben vaak vragen over hoe ze als lesbisch of homo (stel) toch een kind kunnen krijgen. Vaak is dit een langgekoesterde wens maar kan de doelgroep niet een donor of een co-ouder vinden om deze wens ook mogelijk te maken.

In het roze ouderschapcafé kunnen ouders en wensouders samen sparren over zwangerschap en opvoedingsthema’s onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

Alle drie de evenementen zullen gehouden worden bij kinderopvang SKSG Kastanjeplein aan de Nieuwstad 12 te Groningen. De speeddate start om 13.00 uur, de workshops en het Roze ouderschapscafé om 15.00 uur. De deelname is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

Graag aanmelden via ronn@cocgroningen.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.