alleenstaande moeder

Speed Kinderwens Date

In 9 minuten beslissen of er een klik is om samen een kind te krijgen. Wensouders konden dit weekend speeddaten in Amsterdam.

“Hoi, ik ben Jan!” Hij schuift een stoel achter de tafel vandaan en schudt de handen van de twee vrouwen. “Hoi Jan, wij zijn Maartje en Carola.” De ogen tasten elkaar even af en direct daarna komen de vrouwen ter zake. “Wij zoeken een man om een kind mee te krijgen, het liefst 50/50.”

Meer dan Gewenst

In de aula van het Amsterdams Lyceum staan tientallen schooltafels in rijen opgesteld. Hier kun je speeddaten voor het krijgen van een kind. Het is een idee van Stichting Meer dan Gewenst. Aan de tafeltjes zitten soms twee mannen en twee vrouwen, soms twee mannen en één vrouw. Of twee vrouwen en één man, of een man en een vrouw.

Allemaal willen ze een kind op de wereld zetten en allemaal hopen ze vanavond de juiste klik te vinden met een andere partij.

Aan tafel wordt niet over ditjes en datjes gesproken. Daarvoor ontbreekt de tijd. Wensmoeder Brechtje: “Hier is het duidelijk: je wilt een kind en daar heb je een ander bij nodig.”

Betrokken

De ontmoeting wordt na 9 minuten afgekapt door de bel, dus bespreken de wensouders zo snel mogelijk in welke mate ze betrokken willen zijn bij het kind. Roy (43): “Als de een 70/30 wil en de ander 50/50, heeft het geen zin om gezellig verder te kletsen over hobby’s.”

Alternatieve gezinsvormen

Er is steeds meer vraag naar alternatieve gezinsvormen, volgens organisator Sara Coster, wensoudercoach en zelf moeder van twee zoons in co-ouderschap met een homokoppel. Daarom besloot ze eerder dit jaar voor het eerst de “Kinderwensdates” te organiseren. “Ik reserveerde zes tafels in een restaurant, dat zou vast genoeg zijn. Maar er kwamen 75 mensen op af. Nu zijn het er bijna honderd. Vooral de groep single vrouwen groeit hard.”

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.