racefiets

Speed daten op de racefiets

Steeds meer young professionals ontdekken de fiets als prettig tijdverdrijf. Hoe leuk is het dan om deze passie te delen met je partner? Ruim dertig vrijgezelle mannen en dertig vrijgezelle vrouwen dachten er net zo over en komen op Valentijnsdag (14 februari) speed daten tijdens een twee uur durende fietstocht in Tour de France-stad Utrecht. De fiets als hét middel voor fietsliefhebbers om een nieuwe liefde te ontmoeten.

Daten en sporten tegelijk

Terwijl meer dan twintig procent van de relaties in Nederland start via online dating brengt Date at speed mensen met een gedeelde passie direct samen. Daten in combinatie met het beoefenen van je sport lijkt een match die niet kan mislukken. Zo is uit verschillende onderzoek gebleken dat sporten een positief effect heeft op de aantrekkingskracht, je humeur en je zelfvertrouwen waardoor je zekerder op mensen af zult stappen. Daarnaast vinden singles andere mensen die sporten aantrekkelijker dan mensen die helemaal geen sport beoefenen.

Tinder, datingsites en andere “gedoe”

Ambassadeurs van het #Weownyellow programma Frank Kwanten en Marit Huisman kwamen op het idee: “Van vrienden horen wij veel verhalen over alle datingsites en apps die als doel hebben mensen te koppelen. Geweldige uitvindingen maar, je kan niet altijd zien of de persoon waar je mee in contact bent ook fietst en je bent veel tijd kwijt aan de eerste contacten. Tijd die je anders wellicht zou gaan sporten. Dus bedachten wij in het kader van #Weownyellow deze unieke rit waarbij wij zestig vrijgezellen fietsers bij elkaar brengen. Mensen met dezelfde passie voor fietsen en het eerste contact gaat niet van je sporttijd af. Hoe kun je als actief fietser nu beter iemand leren kennen dan op de fiets?!”

Een hart fietsen voor ‘Bon Voyage’

Nadat de 60 vrijgezelle mannen en vrouwen in Utrecht bij elkaar zijn gekomen, stappen zij op de fiets voor hun speeddate waarbij ze elke 5 minuten naast een andere vrijgezel fietsen. Na afloop van de fietstocht worden er koppels gevormd en enkele opdrachten uitgevoerd. Hoogtepunt van dit ludieke evenement  is het fietsen van een hart, wat te zien is in de video van Le Tour Utrecht ‘Bon Voyage’.

We Own Yellow

Date at Speed is een onderdeel van het #Weownyellow programma, een initiatief van professionele wielrensters en ambassadeurs van het vrouwenwielrennen. Marianne Vos, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Roxane Knetemann zijn een aantal van deze vrouwen. Het nieuwe en unieke programma heeft als doel meer vrouwen aansporen om op de fiets te stappen en zichzelf en hun fiets kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Het We Own Yellow-programma bestaat uit trainingsritten, beginners- en gevorderdencursussen, sociale avonden- en evenementen, trainingsprogramma’s en -tips die allemaal toewerken naar het grootste evenement van het programma. Dit zal een week na de start van de Tour de France in Utrecht plaatsvinden op 12 juli. Dit evenement heeft als doel vrouwen van over de hele wereld te laten samenkomen om de stad over te nemen en Utrecht voor een dag geel te kleuren, om te vieren dat het vrouwenwielrennen leeft en elke dag groeit.

Voor meer informatie kijk op www.weownyellow.com

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam