Speciale datingsite doorbreekt taboe kinderwens

Het is een taboe op datingsites, zeker voor vrouwen ‘van een zekere leeftijd’: zeggen dat je kinderen wilt. Terwijl veel mensen zich volgens initiatiefnemer Emmanuel Limal juist op dergelijke sites inschrijven omdat ze een gezin willen.

Daarom heeft de Franse acteur, die al 20 jaar in Kopenhagen woont, een datingsite in Denemarken gelanceerd voor mensen die een partner zoeken waarmee ze kinderen hopen te krijgen.

“Het frustreerde me dat iedereen zichzelf probeert te verkopen als heel actief, altijd op reis en met een lange lijst van hobby’s, maar dat met geen woord werd gerept over een kinderwens”, zegt Limal in een interview met The Guardian. “Op sommige sites heb je wel de mogelijkheid om aan te klikken dat je ze ooit zou willen hebben, maar als je dan naar het profiel van die persoon gaat, denk je dat ze daar helemaal geen tijd voor hebben.”

Eerlijk en open
Limal heeft zelf een dochter van zes uit een vorige relatie, maar hij komt uit zelf uit een grote familie (zijn vader heeft tien broers en zussen) en heeft zelf altijd meer kinderen gewild. “Het is echter taboe om dit op een datingsite te melden.” Hij heeft de site Babyklar.nu ontwikkeld, wat evenveel betekent als ‘Klaar voor baby’s’. De site lijkt erg op andere datingsites, maar bij het inschrijven moeten singles ook duidelijk zijn over hun kinderwens: of ze bereid zijn uit te gaan met iemand die al kinderen heeft bijvoorbeeld, of dat vrijgezellen die al vader of moeder zijn, nog meer kinderen zouden willen.

Toen de site in juni werd gelanceerd, hadden zich binnen een uur vijftig mensen aangemeld, waarvan 53 procent mannen en 47 procent vrouwen. Limal besluit: “Ik verwacht de eerste Babyklar-baby volgende zomer.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten