niet alles draait om geld

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Lukt het jou met alle verleidingen ook niet om iedere maand wat te sparen? Het valt ok niet mee. Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!

Leg er niet te veel druk op

Zelfs al lukt het niet om elke maand een aanzienlijk bedrag te sparen, alle kleine beetjes helpen al. Leg dan ook niet te veel druk op jezelf. Een extra appeltje voor de dorst is prima, maar zorg wel dat je levenskwaliteit er niet onder te lijden heeft. Als je namelijk nooit meer iets leuks kan doen, zal die motivatie na een tijdje al snel ver te zoeken zijn.

Maak een overzicht

Gelukkig is er Saskia Scheerlinck, auteur van het boek ‘Crisis Survivalgids: 400 euro besparen zonder een centje pijn’. Zij heeft de perfecte tips om door kleine aanpassingen die je niet al te hard merkt tóch wat aan de kant te kunnen leggen. Haar voornaamste tip? Maak een jaaroverzicht van je uitgaven. Als je een jaar lang een overzicht bijhoudt van je uitgaven, weet je daarna perfect wat de dure maanden zijn. December is bijvoorbeeld duur omdat je veel cadeautjes moet kopen en naar feestjes gaat, tegen de zomer komt dan weer vaak de rekening van de brand-, diefstal- en familiale verzekering, etc. Als je weet wanneer die extra kosten komen, kan je daar tijdens de maanden dat het makkelijker gaat wat geld voor opzij zetten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Bovendien kun je zo makkelijk een aantal quick wins doen: zo merk je dat blikje cola iedere maaltijd niet op, maar dikt het bedrag wel snel aan.

Vergelijk online

Van de aankoopprijs van een nieuwe droogkast tot de kosten voor energie vergelijken: quasi alles kan je makkelijk op voorhand online vergelijken, waardoor geld besparen een eitje wordt. Opgelet: ga hier ook niet te ver in. Er spelen uiteraard meer factoren mee dan alleen de prijs. Zo kan de ene wasmachine of televisie wel goedkoper zijn dan de andere, wanneer het energielabel veel lager ligt, zal die op de lange termijn een stuk minder zuinig en dus duurder uitkomen dan het exemplaar met een iets hoger prijskaartje.

Eten voor minder

Je hoeft niet noodzakelijk minder op tafel te zetten, maar beter kiezen zorgt wél voor een veel lagere rekening. En kleine veranderingen tellen vaak al snel op. Neem eens een lunch van thuis mee in plaats van een broodje te kopen, kies voor huismerken in plaats van dure merken en sla seizoensgebonden groenten en fruit in, die zijn vaak een stuk goedkoper. Ga ook niet steeds naar dezelfde winkel, maar vogel uit welke producten waar het goedkoopst zijn. Toegegeven, het neemt meer tijd in beslag, maar gaat je ook maandelijks tientallen euro’s opleveren. Wat ook kan helpen is op voorhand een boodschappenlijstje samenstellen en je daar goed aan houden. Zo doe je geen onvoorziene aankopen die opgeteld al snel een stuk duurder uitvallen dan gedacht.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Linda ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!