ochtendseks avondseks

Spannende seks: train je bekkenbodemspieren

Vijftien jaar geleden blies Ilse Nackaerts Vlaamse slaapkamers nieuw leven in met haar boek ‘Spannende seks’. Vandaag kunnen leergierige koppels deel twee in huis halen: van Aardbei tot Zweepje. Een uitgebreide lijst met meer dan 700 supersexy tips die je seksleven een flinke boost geven. Wij delen er alvast eentje om alvast in de stemming te komen. Letterlijk dan.

De bekkenbodemspier

“De bekkenbodemspieren worden ook wel de seksspieren genoemd,” leert Ilse ons. Train ze. “Leer ze aanspannen en ontspannen zonder dat je daarbij tegelijk andere spieren aantrekt, zoals je been-, bil- of buikspieren. Oefen twee keer per dag. Trek de spieren vijftien tot twintig keer aan, waarbij je de spanning een seconde vasthoudt. Je kunt dit altijd en overal doen, bijvoorbeeld als je voor het rode licht staat te wachten.”

Orgasme

“Getrainde bekkenbodemspieren leveren nogal wat voordelen. Ze helpen je je orgasme heviger te maken. Maximale ontspanning verkleint de kans op pijn bij het inbrengen van een tampon of bij het vrijen. Het bewust aan- en ontspannen van de seksspieren vergroot de wrijving bij het vrijen, waardoor de prikkeling voor beiden toeneemt. Bij sommige vrouwen ontvangt de clitoris bij het vrijen meer prikkeling als ze hun seksspieren aanspannen.

Zelf testen?

Je kunt gemakkelijk zelf testen hoe het met je bekkenbodem gesteld is door twee vingers in je vagina te stoppen en je spieren zo stevig mogelijk aan te spannen. Als je weinig of geen druk voelt, heb je een probleem en moet je dringend je bekkenbodemspier trainen tot die (opnieuw) krachtig is. Als na intensief oefenen de vaginale verslapping niet verdwenen is, kan een plastisch chirurg via een ingreep de vagina vernauwen en de schaamstreek liften. Sinds kort kun je je bekkenbodem ook via laser strakker laten maken.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.