ochtendseks avondseks

Spannende seks: train je bekkenbodemspieren

Vijftien jaar geleden blies Ilse Nackaerts Vlaamse slaapkamers nieuw leven in met haar boek ‘Spannende seks’. Vandaag kunnen leergierige koppels deel twee in huis halen: van Aardbei tot Zweepje. Een uitgebreide lijst met meer dan 700 supersexy tips die je seksleven een flinke boost geven. Wij delen er alvast eentje om alvast in de stemming te komen. Letterlijk dan.

De bekkenbodemspier

“De bekkenbodemspieren worden ook wel de seksspieren genoemd,” leert Ilse ons. Train ze. “Leer ze aanspannen en ontspannen zonder dat je daarbij tegelijk andere spieren aantrekt, zoals je been-, bil- of buikspieren. Oefen twee keer per dag. Trek de spieren vijftien tot twintig keer aan, waarbij je de spanning een seconde vasthoudt. Je kunt dit altijd en overal doen, bijvoorbeeld als je voor het rode licht staat te wachten.”

Orgasme

“Getrainde bekkenbodemspieren leveren nogal wat voordelen. Ze helpen je je orgasme heviger te maken. Maximale ontspanning verkleint de kans op pijn bij het inbrengen van een tampon of bij het vrijen. Het bewust aan- en ontspannen van de seksspieren vergroot de wrijving bij het vrijen, waardoor de prikkeling voor beiden toeneemt. Bij sommige vrouwen ontvangt de clitoris bij het vrijen meer prikkeling als ze hun seksspieren aanspannen.

Zelf testen?

Je kunt gemakkelijk zelf testen hoe het met je bekkenbodem gesteld is door twee vingers in je vagina te stoppen en je spieren zo stevig mogelijk aan te spannen. Als je weinig of geen druk voelt, heb je een probleem en moet je dringend je bekkenbodemspier trainen tot die (opnieuw) krachtig is. Als na intensief oefenen de vaginale verslapping niet verdwenen is, kan een plastisch chirurg via een ingreep de vagina vernauwen en de schaamstreek liften. Sinds kort kun je je bekkenbodem ook via laser strakker laten maken.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.