eerste keer seks

Spannend: eerste keer seks met een nieuwe partner

De allereerste keer dat je met je nieuwe partner tot seks komt kan heel onwerkelijk aanvoelen. Jullie kennen elkaar nog niet zo gek lang en je weet ook niet goed wat de ander van jou verwacht. De eerste keer seks kan daarom behoorlijk spannend zijn! We geven je wat tips voor de eerste keer dat jullie met elkaar het bed in duiken.

Verwachtingen

Het is goed om je vooraf te beseffen dat een eerste keer seks vrijwel nooit van een leien dakje gaat. Logisch ook. Jullie kennen elkaar niet zo lang, weten nog niet wat de ander lekker vindt en wat je moet verwachten. Het kan best zijn dat je het gevoel hebt dat jij jezelf moet bewijzen en dat je niet wilt falen. Ga bij jezelf te rade of dit ook realistisch is. Moet het eigenlijk wel ‘perfect’ zijn zo’n eerste keer? Net als bij een eerste date; er is nou eenmaal spanning en je liefje is hoogst waarschijnlijk net zo onzeker en nerveus als jij!

De eerste keer

De eerste keer intiem zijn samen gaat vooral om het verkennen van elkaar, elkaars lichaam, wensen en grenzen. Doe het vooral niet te snel, want haastige spoed is zelden goed! Dit is een moment waar je beslist de tijd voor wilt nemen. Trek het je niet te veel aan als het niet allemaal soepel verloopt, maar geniet juist van het avontuur dat jullie samen beleven. Probeer goed aan te geven wat je wil en luister naar je bedpartner wanneer hij of zij dit naar jou doet. Op deze manier zorg je ervoor dat het voor jullie beide een zo prettig mogelijke ervaring wordt.

Betere seks

Goed, jullie eerste keer intiem zijn zal niet perfect verlopen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jullie het samen fijn hebben in bed, om zo te werken aan een gezonde relatie. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips samengesteld:

1) Voor dat je begint…. Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne. Neem van te voren een douche en zorg ervoor dat je fris en fruitig bent! Nare luchtjes of vervelende verrassingen kunnen een afknapper zijn voor je partner!

2) Respect. Geeft je liefje aan dat hij of zij iets liever niet doet of het niet prettig vindt? Respecteer dan zijn of haar wensen. Je wil ervoor zorgen dat jullie de eerste keer beide als prettig ervaren en daarbij is het belangrijk dat grenzen stellen wordt geaccepteerd!

3) Verwachtingen en vergelijkingen. Te hoge verwachtingen hebben kan ervoor zorgen dat je teleurgesteld wordt. Misschien was de intimiteit met een vorige partner beter, maar vergeet niet dat dit de eerste keer is. Geef het de tijd en probeer te genieten van het moment. Jullie moeten samen leren optimaal te kunnen genieten!

Uiteindelijk kunnen jullie er samen voor zorgen dat dit een onvergetelijke gebeurtenis zal zijn. De eerste keer samen staat namelijk voor een goede stap in de richting van een fijne, langdurige relatie. Zorg voor een fijne, vertrouwde omgeving en geef elkaar de tijd, zodat jullie gezamenlijk het pad naar intens genot kunnen vinden!

Geïnspireerd op een artikel van Relatieplanet

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.