eerste keer seks
20 October 2016

Spannend: eerste keer seks met een nieuwe partner

De allereerste keer dat je met je nieuwe partner tot seks komt kan heel onwerkelijk aanvoelen. Jullie kennen elkaar nog niet zo gek lang en je weet ook niet goed wat de ander van jou verwacht. De eerste keer seks kan daarom behoorlijk spannend zijn! We geven je wat tips voor de eerste keer dat jullie met elkaar het bed in duiken.

Verwachtingen

Het is goed om je vooraf te beseffen dat een eerste keer seks vrijwel nooit van een leien dakje gaat. Logisch ook. Jullie kennen elkaar niet zo lang, weten nog niet wat de ander lekker vindt en wat je moet verwachten. Het kan best zijn dat je het gevoel hebt dat jij jezelf moet bewijzen en dat je niet wilt falen. Ga bij jezelf te rade of dit ook realistisch is. Moet het eigenlijk wel ‘perfect’ zijn zo’n eerste keer? Net als bij een eerste date; er is nou eenmaal spanning en je liefje is hoogst waarschijnlijk net zo onzeker en nerveus als jij!

De eerste keer

De eerste keer intiem zijn samen gaat vooral om het verkennen van elkaar, elkaars lichaam, wensen en grenzen. Doe het vooral niet te snel, want haastige spoed is zelden goed! Dit is een moment waar je beslist de tijd voor wilt nemen. Trek het je niet te veel aan als het niet allemaal soepel verloopt, maar geniet juist van het avontuur dat jullie samen beleven. Probeer goed aan te geven wat je wil en luister naar je bedpartner wanneer hij of zij dit naar jou doet. Op deze manier zorg je ervoor dat het voor jullie beide een zo prettig mogelijke ervaring wordt.

Betere seks

Goed, jullie eerste keer intiem zijn zal niet perfect verlopen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jullie het samen fijn hebben in bed, om zo te werken aan een gezonde relatie. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips samengesteld:

1) Voor dat je begint…. Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne. Neem van te voren een douche en zorg ervoor dat je fris en fruitig bent! Nare luchtjes of vervelende verrassingen kunnen een afknapper zijn voor je partner!

2) Respect. Geeft je liefje aan dat hij of zij iets liever niet doet of het niet prettig vindt? Respecteer dan zijn of haar wensen. Je wil ervoor zorgen dat jullie de eerste keer beide als prettig ervaren en daarbij is het belangrijk dat grenzen stellen wordt geaccepteerd!

3) Verwachtingen en vergelijkingen. Te hoge verwachtingen hebben kan ervoor zorgen dat je teleurgesteld wordt. Misschien was de intimiteit met een vorige partner beter, maar vergeet niet dat dit de eerste keer is. Geef het de tijd en probeer te genieten van het moment. Jullie moeten samen leren optimaal te kunnen genieten!

Uiteindelijk kunnen jullie er samen voor zorgen dat dit een onvergetelijke gebeurtenis zal zijn. De eerste keer samen staat namelijk voor een goede stap in de richting van een fijne, langdurige relatie. Zorg voor een fijne, vertrouwde omgeving en geef elkaar de tijd, zodat jullie gezamenlijk het pad naar intens genot kunnen vinden!

Geïnspireerd op een artikel van Relatieplanet

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Omdat ik al zolang vrygezel ben en wel aan een meid toe ben ,iemand die om je geeft hoor

    Ralph | 3-11-2016
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

Heb je één van deze 4 sterrenbeelden? Dan ben jij een beest in bed!

Standje ‘brave missionaris’ komt niet voor in jouw seksleven. Jij houdt...

5 weetjes over masturbatie die je vast nog niet wist

Lees jij je ook wel eens in over masturberen? We willen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie