Ik kwam, at en.. ging aan de slag! Tijdens mijn bezoekje aan het Spaanse eiland Tenerife at ik voor de lunch misschien wel de lekkerste mosselen ooit. Eenmaal thuis moest dit culinaire hoogstandje natuurlijk worden gereproduceerd. Met een beetje fantasie en en persoonlijke touch werd dit het bijzonder smakelijke resultaat:
Benodigdheden:
1 kg mosselen
Ongeveer 2,5 glas droge witte wijn
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 envelopje saffraan
Theelepel gedroogde tijm
250 ml slagroom
Klontje boter of beetje olijfolie
Citroensap
Peper en zout
Turks brood of lekker knapperig stokbrood
Bereiden
Fruit in een steelpan de ui en knoflook met het klontje boter in een paar minuten zacht en fruitig. Giet de slagroom en ongeveer 100 ml witte wijn erbij, roer de saffraan erdoor en laat dit rustig inkoken. Breng op smaak met een snufje tijm, peper, zout en citroensap.
Was de mosselen schoon onder koud stromend water, gooi kapotte exemplaren weg. Breng in een grote pan twee glazen witte wijn met de uien en de rest van de tijm aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook ze gaar in een minuut of zes, schud de pan af en toe om. Giet het overtollige kookvocht af, doe de mosselen in een schaal en schenk de saus erover.
Bijzonder smakelijk met warm vers knapperig Turks brood of stokbrood om de saus mee van je bord te deppen. Echt, om je vingers bij af te likken. Smakelijk!
Redactie Singlessite.nl