sorry niet altijd nodig

Sorry? Soms niet nodig

Sommige mensen putten zich de hele dag uit in verontschuldigen. De woorden ‘Sorry’ en ‘Het spijt me’ liggen op het puntje van hun tong. Een welgemeende verontschuldiging is soms op zijn plaats, maar verontschuldigingen in situaties waarin je niets hebt gedaan, verzwakken je positie. Stel je hebt een date met iemand, maar van jouw kant is er geen klik, waarom je zelf daarvoor excuseren. Jij bent jij, jij voelt wat je voelt, zo is het.

Sorry? Soms overbodig

Een onterechte verontschuldiging is zo ongeveer een uitnodiging aan degene die je voor je hebt om je te bekritiseren of negatief over jou te oordelen. Het is een teken van onzekerheid of, erger nog, de tegenpartij de vrije hand te geven jou volledig neer te halen. Sorry zeggen is helemaal niet erg, het laat zien dat je menselijk bent, maar er zijn momenten waarop jij je niet hoeft te verontschuldigen.

Verontschuldiging je niet onnodig

Er zijn situaties waarin je je nooit,  maar dan ook echt nooit moet excuseren.  Zeg nooit sorry in de volgende gevallen.

1. Uiterlijk

Voor de manier waarop je eruit ziet, gekleed bent, (niet) opgemaakt bent of hoe je haar zit. Met andere woorden, excuseer je nooit voor je voorkomen.

2. Niet gedaan

Verontschuldig je niet voor iets dat je niet hebt gedaan. Soms krijg je iets in je schoenen geschoven, maar heb je dat echt niet gedaan. Houd stand en zeg zeker geen sorry.

3. Voor anderen

Ook al voel je plaatsvervangende schaamte voor het gedrag van anderen, jij bent niet verantwoordelijk voor hun gedrag.

4. Voor je onderkomen

Jij woont mogelijk ook liever in een groter of mooier huis, maar het gaat jou niet altijd voor de wind. Maar je moet je nooit excuseren voor de manier waarop je woont of hoe je huis eruit ziet. Materialisme is alleen maar uiterlijk. Het gaat om jou.

5. Bij botsing

Vaak van schrik zeg je sorry als iemand op straat tegen jou aanbotst. Laat dit achterwege, je moet eerder een sorry van de ander verwachten. Dit overkomt veel mensen op straat, raar eigenlijk.

6. Bij telefoongesprek

Je hebt iemand nodig omdat je iets wilt vragen. Dus dan pak je de telefoon. Begin een telefoongesprek nooit met een verontschuldiging met het idee dat je zou storen. Mensen bellen elkaar nu eenmaal, een ander belt jou ook wel eens. Verontschuldiging niet op zijn plek, je kunt wel vragen of het gelegen komt, dat is niet zo raar.

7. Geen spijt

Er zijn momenten of acties waarvan anderen soms vinden dat je je daarvoor moet verontschuldigen. Maar voor zaken waar jij zelf echt geen spijt van hebt, hoef jij je niet te verontschuldigen. Dat is dan andermans probleem.

8. Dolle bui

Een dolle bui zou ook zoiets kunnen zijn als moment waarvan jij geen spijt hebt. Heb je op een feestje of tijdens een vakantie eens lekker gek gedaan? Een beetje plezier hebben, zolang dat niet over de rug van anderen is, is helemaal niet erg.

9. Waarheid

De waarheid zeggen is niet altijd leuk, maar het is altijd nog beter de waarheid te zeggen dan een leugen te verzinnen. Aan de waarheid kun jij vaak zelf ook niks doen, zeg daar dan ook geen sorry voor. Zoals geen klik voelen bij een date, je kunt hier om heen draaien, maar jij had het zelf mogelijk ook liever anders gevoeld.

10. Anders

Verschillende mensen doen dingen nu eenmaal op andere manieren. Het drinken van een kopje koffie is hier al een voorbeeld van. Jij drinkt het misschien met melk en de ander enkel met suiker. Wie is er dan anders? Sorry is ook hier niet van toepassing.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam