seks eerste date

Soort man zoekt zelfde soort vrouw voor affaire

Mannen op zoek naar een avontuurtje kiezen voornamelijk voor een specifiek soort vrouw. Weinig verrassend is het uiterlijk van de vrouw allesbepalend, al speelt ook de aantrekkelijkheid van de man zelf een rol.

Vrouwelijk vrouwengezicht

Dat bleek uit een online experiment bij 393 heteroseksuele mannen, waarvan 207 met een partner. De mannen kregen twee versies te zien van tien Europese en Japanse vrouwengezichten, telkens lichtjes digitaal aangepast om vrouwelijker of mannelijker te lijken.

Mooi, jong en vruchtbaar

Vrouwen met uitgesproken vrouwelijke gezichtskenmerken, zoals een slanke kaaklijn en volle wangen, hebben de voorkeur, vooral bij mannen die een partner hebben.  Deze gezichtskenmerken zijn sterk gelinkt met algemene aantrekkelijkheid en een hoog oestrogeenniveau en worden geassocieerd met gezondheid, jeugdigheid, trouw en vruchtbaarheid. Opvallend genoeg is deze voorkeur nog meer uitgesproken bij mannen die zichzelf aantrekkelijk vinden: hoe aantrekkelijker een man, hoe vrouwelijker de gezichtskenmerken van de vrouw moeten zijn.

Avontuurtje

Daarmee verschillen mannen niets van vrouwen.  Vrouwen vallen ook voor mannelijkere mannen als ze op zoek zijn naar een kort seksueel avontuurtje. Saaiere, bravere, meer nerdy mannen worden gekozen voor een langere relatie omdat ze betrouwbaarder zijn en vaker blijven om mee voor de kinderen te zorgen. En ja, aantrekkelijke vrouwen zijn ook kieskeuriger dan andere vrouwen.

Mannen en vrouwen gelijk in voorkeur

“Het is interessant dat mannen eenzelfde voorkeur hebben als vrouwen bij de zoektocht naar een korte relatie”, aldus psycholoog Anthony Little van de universiteit van Stirling. Er zijn verschillende verklaringen mogelijk voor het feit dat de voorkeur vooral kenbaar is bij mannen die al een partner hebben. “Misschien zijn sommige mannen sowieso  geneigd meer relaties te hebben met meer vrouwelijke vrouwen. Of misschien is de prijs van een affaire zo hoog, dat alleen de allerknapste nog in aanmerking komen.”

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.