vrouwen seks orgasme

Soloseks

Er wordt zelden over gesproken. Dat is ook niet nodig omdat het een activiteit is die de ander niet aangaat. Ik heb het over soloseks, een term die de voorkeur verdient boven masturberen, onaneren en zelfbevrediging; vooral omdat aan deze klassieke bewoordingen nog altijd een zondige bijsmaak kleeft. Soloseks klinkt frisser en gezonder. En dat is nu juist mijn punt: wie het met zichzelf doet, knapt er wel van op terwijl niemand er op afknapt.

Gewone seks

Feit is namelijk dat gewone seks, het vrijen met de ander, samengaat met oneindig veel complicaties. Zij is te moe, hij is te snel, zij heeft meer voorspel nodig, hij wacht op haar, zij wacht niet meer op hem, zij doet niet wat hij wil, hij raakt haar verkeerd aan, zij kijkt niet verlangend genoeg naar hem, hij vraagt het altijd op een verkeerd moment en zij kan het niet als hij zonder te douchen en tanden te poetsen op haar duikt.

Ontrouw

Gewone seks met een ander is natuurlijk ook meteen een probleem wanneer dat gebeurt met iemand anders dan de vaste partner. Ik bedoel, seksuele ontrouw mag dan wel aan de orde van de dag zijn, tegelijkertijd is dat nu juist wat de liefde verpest. En logisch ook. Want wie liegt en bedriegt, zal het fundament van elke goede relatie, namelijk vertrouwen en exclusiviteit, voorgoed ondermijnen.

Vrije loop

Met soloseks is er geen vuiltje aan de lucht. Iedereen kan zo zijn eigen moment kiezen.  Fantasieën hebben de vrije loop zonder dat daar iemand bezwaar tegen kan aantekenen.  Hoe en met wie het in de verbeelding gedaan wordt, is alleen maar van belang voor de persoon zelf; en omdat het in de beslotenheid gebeurt van de eigen binnenwereld, is er niemand die daar aanstoot aan hoeft te nemen.

Bemoedigend

Traditioneel zijn het vooral de mannen geweest die aan soloseks doen. Maar de berichten over vrouwen zijn bemoedigend. Ook de dames ontdekken hoe gemakkelijk het kan zijn om, met technische hulpmiddelen, op eigen wijze en in eigen tempo seksuele ontlading te ervaren. Geen teleurstellingen, geen evaluaties achteraf (‘was het ook fijn voor jou’) en boven alles: geen angst om niet te voldoen.

Gezond

Daar komt nog bij dat soloseks bijzonder veel gezondheidsvoordelen heeft: het reduceert stress, het verbetert de conditie van hart- en bloedvaten, het versterkt je immuunsysteem (afweer tegen ziektes), het verzacht lichamelijke pijn, het vermindert de kans op prostaatkanker (m) en is een werkzaam middel tegen incontinentie (urineverlies) omdat de bekkenbodemspieren (v) worden versterkt.

Vervanging

Soloseks is natuurlijk niet bedoeld als vervanging voor het normale liefdesspel.  Daar is gewoon lekker vrijen met de ander ook weer te bijzonder voor. Maar heeft u niemand of wilt u een gezond tussendoortje, dan is het een uitkomst.  Een minimale inspanning voor maximale ontspanning.

Jeffrey Wijnberg

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.