verleiding

Soloseks en praten over seks is goed

Was zelfbevrediging ooit een groot taboe, dan is dat nu wel langzaam meer geaccepteerd. Zo ook praten over seks, dat is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor een relatie die je met een ander hebt. Wat meer speeltijd voor je zelf en minder preutsheid in je praten over seks, zal je leventje een ander tintje geven.

Communicatie is erg belangrijk

Dat communicatie erg belangrijk is in relaties, is een groot cliché. Maar dat is omdat het gewoon wààr is, en al helemaal als het over zoiets belangrijk als seks gaat. Zonder een gesprek af en toe zit je al snel met frustraties en misverstanden bij het minste of geringste. Als je partner eens een keertje geen zin heeft of niet kan klaarkomen. En trouwens, ook al gaat het jullie in de slaapkamer voor de wind, er is altijd ruimte voor verbetering. Praten is dus de boodschap!

Waar masturberen al niet goed voor is

Masturberen verlicht stress én je slaapt beter. Hoe dat komt? Doordat je je opwindt, zakt de bloeddruk en verhoogt de hoeveelheid endorfines, de befaamde chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor het verlichten van stress en het opwekken van een gelukzalig gevoel.

Zelfbevrediging is daarnaast goed tegen prostaatkanker. Dat komt omdat toxines zich opstapelen in de urinebuis. Door te masturberen, spoelen die toxines weg uit het lichaam. Mannen die meer dan vijf keer per week ejaculeren, hebben 30% minder kans op prostaatkanker.

Niets zo goed voor het immuunsysteem als wat soloseks. Ejaculaties zorgen ervoor dat het hormoon cortisol vrijkomt. Ja, dat is een hormoon dat samenhangt met stress, maar in een kleine dosis versterkt het je immuunsysteem.

Je hebt minder kans op infecties van de urinewegen. Niet alleen veenbessensap is goed tegen infecties, ook masturbatie biedt verlichting doordat oude bacteriën uit de baarmoederhals worden weggespoeld.

Masturberen is goed tegen depressies én voor je eigenwaarde. Zelfbevrediging kan een goede oplossing zijn wanneer er een groot verschil is in het libido van beide partners. Wanneer de ene partner meer seks wil dan de andere, kan zelfbevrediging wat meer balans in de relatie brengen.

Wees subtiel

Zorg ook dat je tijd genoeg hebt om het erover te hebben. Duidelijk zijn is één ding, maar bot zijn is nog iets heel anders. Ook al zijn er een aantal problemen in de slaapkamer, hou altijd rekening met de gevoelens van je partner als je uitlegt wat je niet fijn vindt. Blijf altijd rustig, geef niemand de schuld en vraag je partner om zijn mening. Maak op voorhand ook afspraken: spreek af dat jullie niet zullen lachen, elkaar niet zullen onderbreken en dat jullie alles wat gezegd wordt geheim zullen houden.

Praat vaker en positief over seks

Hou er rekening mee dat praten over seks niet een eenmalig gegeven is. De eerste stap zetten is het moeilijkst, maar ook daarna moet eraan gewerkt worden.

Je ervaart waarschijnlijk niet alles wat tussen de lakens gebeurt als gebrekkig, en dat mag tijdens het gesprek ook best gezegd worden. Sterker nog, beginnen met de positieve dingen zorgt ervoor dat de discussie over de verbeterpuntjes vlotter verloopt.

Niet alleen over seks praten

Samen masturberen is niet alleen spannend, maar ook leerrijk. Wanneer een koppel samen aan zelfbevrediging doet, kunnen ze de ander wegwijs maken in wat ze lekker vinden en wat minder. Die kostbare informatie kan later tijdens de seksuele activiteiten erg waardevol zijn en zal het gezamenlijke seksleven alleen maar ten goede komen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?