Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
oplichting vakantie
25 november 2018

Soloreizen voor dertigers en veertigers: tips!

Alleen reizen boven je veertigste, wie durft het aan? Ben je twintiger, dan ligt het voor de hand om een rugzak om te gorden en op de bonnefooi de wereld in te trekken.  Maar ben je dertig, veertig, vijftig, dan ga je je op een dag ongemakkelijk voelen in zo’n backpackersomgeving. Je wordt mevrouw genoemd of meneer door de reizigers met wie je de slaapzaal deelt en het kan zomaar zijn dat je je misplaatst voelt tussen de stapelbedden, zweterige matrassen en snurkende tieners die hun roes uitslapen.

Oudere soloreizigers

Daarin sta je níet alleen: steeds meer wat oudere soloreizigers zijn op zoek naar een beetje meer comfort op reis. En ze vinden het, want de reisbranche speelt daar op in. Met resultaat: het aantal veertigplussers dat alleen op stap gaat steeg in 2017 met 20 procent tot 540 duizend reizigers in 2017, meldt het Continu Vakantie Onderzoek van de reisbranche. Soloreizen is een internationale ontwikkeling die volgens Tessa aan de Stegge, gespecialiseerd in reistrends, al een paar jaar aan de gang is.

Tips voor soloreizen

 

Kies een open land
Ga naar een land met een open cultuur dat nog niet is platgetreden door het toerisme. Ervaringsdeskundigen tippen als de beste landen voor soloreizigers onder meer Canada, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Chili, Colombia en Portugal. Belangrijk ook is dat je er makkelijk kunt reizen, dus check treinen, bussen en boten voordat je gaat. Op internet zijn allerlei reisplatforms en -blogs te vinden waar soloreizigers ervaringen uitwisselen.

Reis met een doel
Zoek een land uit op basis van je interesses. Een activiteit ter plaatse (koken in Vietnam, een muziekfestival in Marokko, een cursus Spaans in Sevilla) geeft structuur aan een reis en je ontmoet er gelijkgestemde mensen.

Zoek de juiste accommodatie
In hotels die je boekt via booking.com betaal je vaak toeslag als je alleen bent, hoewel daar langzaam verandering in komt. Een goedkopere optie is slapen bij de mensen thuis via Airbnb of in ‘homestays’. Die laatste vind je ter plekke, maar ook online worden ze steeds vaker aangeboden. Hostels zijn allang niet meer allemaal alleen op jongeren gericht; de beste vind je via hostelworld.com.

Solo betekent niet (altijd) alleen
Behalve dat je via Facebook, Instagram en Skype contact met het thuisfront onderhoudt, zijn er online en via apps ook talloze manieren om anderen onderweg te ontmoeten. Zo is er Tripr, de Tinder van de reiswereld, waarmee je gelijkgestemde zielen ter plekke kunt vinden. Voor alleengaande vrouwen zijn er de community-apps Tourlina en Vakanshe.

Doe lokaal
Laat je gidsen door lokale bewoners via withlocals.com en freetours.com. Een andere manier om met de cultuur in aanraking te komen is door vrijwilligerswerk te doen. Help bijvoorbeeld het strand schoon te maken. De plaatselijke toeristeninformatie vertelt je hoe. Of wordt een ‘wwoofer’: tegen kost en inwoning op een biologische boerderij help je mee aan een duurzame wereld (wwoof.net).

Reis veilig
We weten het wel: vermijd donkere steegjes en wees alert. Maar er zijn nu ook apps die het makkelijker maken om weer heelhuids thuis te komen. Zo is er EmergenSee die je locatie registreert en een livestream naar je contacten stuurt zodra je op een noodklop drukt; Tripit, waarin je officiële documenten opslaat; Safety Map, die een overzicht van de veiligheid in de omgeving geeft en meer veiligheidsapps zoals Bugle en BSafe.

Voor meer inspiratie:

 tessaaandestegge.com, bigtravelnut.com, travelpilz.com, solotravelerworld.com

Bron: Volkskrant

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

35 procent van de singles boekt vakantie lastminute

Struin jij ook al maanden vantevoren het internet af op zoek...

Oceanië populaire bestemming onder soloreizende vrouwen van 45+

Een avonturier van boven de vijfenveertig heeft andere wensen dan een...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te...

Veel samen en toch apart; het ideaal van de single 50-plusser

Samenwonen is voor single 50-plussers geen must meer. Gezelligheid, samen leuke...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Koningaap - Safarireizen