slaapzaal of solo

Solo slapen op een singlereis

Wanneer je single op vakantie gaat dan ontkom je er niet aan dat je voor het slapen gaan weleens een plek treft waar je niet helemaal blij mee bent. Dat je alleen slaapt is meestal niet het probleem, dat ben je als single gewend. Iris Hannema is reisschrijver en reist heel de wereld rond solo. En ze slaapt ook solo, meestal.

Heerlijk die grote slaapzaal

Iris Hannema is geboren in 1985, dus nog relatief jong maar geen broekie meer. Toen ze begon met haar singlereizen moet ze dat wel geweest zijn. In de Kampioen van ANWB staat dat ze al meer dan honderd landen bezocht heeft. Daar gaan toch wel wat jaren overheen. In die jaren is ze zaken zoals het soloslapen anders gaan ervaren. Vroeger vond ze het heerlijk om met anderen op grote slaapzalen te moeten tukken. Nu is die behoefte er niet meer. Nadien beseft ze pas wat een rust dat geeft. Geen personen die midden in de nacht met hun tassen en rugzak langs jouw bed komen gelopen. Geen koor van snurkers meer. Geen stinkende wandelschoenen. Niemand meer die je deo jatte.

Geen slaapkamer meer delen

Op een gegeven moment besloot Iris voortaan een kamer voor zichzelf te verkiezen. Ze zou nooit meer met anderen haar slaapkamer delen, dat was haar plan. Totdat ze zich bevond in Cornwell, op het uiterste zuidoostelijke puntje van Engeland. Nee, ze gelooft echt niet in spoken, maar toen ze daar haar kamer betrad, bekroop haar het gevoel van een horrorfilm. Een gevoel dat er op die kamer ooit iets vreselijks moest zijn gebeurd. Iris heeft zichzelf vermand en was na een douche op bed gaan liggen lezen. Ze was echter zo slecht op haar gemak dat ze het op die kamer niet uithield en naast het zwembad op een ligbedje is gaan liggen.

Solo slapen op een singlereis

Iris had bij dit hotel met twee Duitse meisjes afgesproken. Zij hadden daar ook een kamer. Toen ze met de meisjes bij hun kamer binnen liep voelde ze zich gewoon op haar gemak, niets aan de hand. De Duitse meisjes wilden best ruilen van kamer. Totdat ze de kamer van Iris binnen gingen, toen maakten zij meteen rechtsomkeer. Die avond was Iris blij dat ze met die twee meisjes op een kamer mocht slapen.  En ook al is haar streven solo te slapen op haar singlereizen, zal ze dit voornemen nog vaker overboord zetten als een dergelijk spookachtig gevoel haar weer bekruipt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!