Solo reizen

Pluspunten
Er was een tijd dat alleenreizen een nogal zielig imago had. Gelukkig is dat veranderd! Er valt gewoon veel te veel te zien op de wereld om te gaan zitten wachten tot iemand dezelfde reis wil maken. Dat je onafhankelijk bent is niet het enige wat solo reizen zo leuk maakt. Aleenreizigers noemen als voordeel ook dat het veel spannender is. En juist wie veel reist, krijgt contact met de lokale bevolking.

Minpunten
Eerlijk is eerlijk, er is een keerzijde. Zo moet je in bepaalde gevallen bewuster op je veiligheid letten. Ook kun je je soms even verloren voelen. Je wordt niet afgeleid door vrienden, telefoon, tv. Daar kun je wat ongemakkelijk van worden. Maar van zulke momenten leer je iets; hoe goed je op je gemak bent met jezelf, wie je bent. Zulke momenten duren meestal niet lang en zijn tegenhanger van de onvermijdelijke irriaties als je samen reist.

 Do’s en dont’s bij alleen op reis
РGa je georganiseerd, kijk dan op de website of de reisorganisatie van je keuze je aanspreekt, of ze hippe bestemmingen hebben of juist Rijn- en Moezelreizen, ̩n in hoeverre het programma vaststaat. Niet iedereen wil beziggehouden worden.
– Koudwatervrees? Eerst een stedentripje van een paar dagen, dan steeds verder en langer weg.
– Reis geïnformeerd. Scoor een goede reisgids van je bestemming.
– Bang voor een gapende leegte van dagen? Kies een sport of doe-vakantie, of plan vooraf wat je wilt zien en doen.
– Begin een reisdagboek, dat is vaak net of je je reiservaringen deelt.

Alleen eten? Zo maak je het leuk:
РNeem iets te lezen mee, zoals een reisgidsje (met plattegronden?. Je weet waar je je ogen kunt laten ̩n je kunt lekker alvast je volgende dag inplannen.
– Neem een warme lunch en bestel ’s avonds roomservice voor bij de tv. Een goed alternatief: het restaurant van een groot (keten)hotel is misschien wat onpersoonlijk, maar barst vaak van de (zakelijke) alleenreizenden.
РTegenpool: in een intiem familierestaurantje krijg je eerder persoonlijke aandacht ̩n aanspraak.

Doe het safe
– Als je niet zeker weet of een land verantwoord bereisbaar is, bel dan bijvoorbeeld de ambassade van dat land. Een lijst met contactgegevens vind je op wijsopreis.info, onderdeel van ‘Reizen en burgerzaken’.
– Wees vindbaar. Laat bijvoorbeeld thuis op tafel een briefje liggen met alle gegevens.
– Neem telefoonnummers van alarmcentrales en giropas-blokkeernummers mee, en het nummer van het Nederlandse Consulaat.
– Veiligheid vóór vriendeijkheid. Bij twijfel, op eenzame stukken straat, of s’ avonds in een mindere wijk is de regel: koel, correct en onbenaderbaar. Liever een onschuldige gezelligheidszoeker op de ziel trappen dan problemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten