Alleen reizen is niet langer taboe – wat goed nieuws is voor de vrijgezellen onder ons. Hoewel het soms voelt als een bombardement van artikelen over huwelijksreisbestemmingen en reisgidsen voor stellen, bestaan er in feite legio ideale bestemmingen voor de eenzame reiziger.

Als je bang bent om er in je eentje op uit te trekken, denk dan eens aan de voordelen: niemand om je aan te ergeren,  niemand die je veroordeelt wanneer je gewoon even met de benen omhoog wilt kijken op sites zoals Online Casino’s Nederland – zeg nou zelf, beter wordt het toch niet? Mocht dit je nog niet overgehaald hebben, misschien doen deze geweldige oorden het dan.

Rio de Janeiro

Deze stad stond in de schijnwerpers toen er het WK plaats had in juni en juli, maar Rio in Brazilië heeft nog veel meer te bieden. Echt tot jezelf komen kan in de prachtige bergen van Rio, of tijdens een wandeling over zijn smetteloze stranden. Hoewel voorzichtigheid geboden is worden de misdaadcijfers overtroffen door de bezienswaardigheden – onder welke het standbeeld van Christus de Verlosser veruit de meest indrukwekkende is.

Amsterdam

Je hoeft niet ver te gaan om de geneugten van alleen zijn te waarderen – in feite kun je een hoop plezier beleven hier in Amsterdam. De grachten, de cafétjes: een betere ambiance vindt de soloreiziger nergens ter wereld. In de warmere maanden kun je zelfs naar het kunststrand van Blijburg, of trek lekker het Vondelpark in om tot jezelf te komen.

San Francisco

Voor een gezonde dosis cultuur trek je naar het paradijs voor soloreizigers: San Francisco in het noorden van Californië. Zelden kom je gelukkigere mensen tegen, wat heerlijk is voor de ontdekkers onder ons. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het district Haight-Ashbury, geboorteplaats van de hippiebeweging en het Golden Gate Park. Vergeet niet een paar selfies te maken bij de brug, en als je geschiedenis interessant vindt, neem dan de veerboot naar het kille gevangeniseiland van Alcatraz.

Kuala Lumpur

Als een wat meer exotische locatie heeft de hoofdstad van Maleisië zowel cultuur als metropolitaanse geneugten te bieden: van kunst en handwerk tot uitgebreid winkelen. In het centrum vind je de souvenirs die je zoekt, en op je wandeling over de markten kun je de beste