thuis dineren

Solo aan tafel is goed voor de lijn

Voor veel mensen is alleen eten niet echt aanlokkelijk. Anderen genieten juist van een dergelijk moment. Kaarsjes aan, muziekje op en je bent helemaal klaar voor een tête-à-tête met jezelf. Je vrienden zullen je misschien raar aankijken wanneer je erover vertelt, maar vanaf nu heb je nog een extra reden om trots te zijn op je “rare” eetgewoonte.

Alleen eten

Alleen eten wordt steeds minder taboe en dat is goed nieuws voor je lijn. In het verleden heb je ongetwijfeld weleens gemerkt dat je dieet minder vlot verloopt wanneer je met vrienden aan tafel zit. Heb jij net besloten dat je geen dessert neemt, besluiten zijn om een chocolade mousse te bestellen. Niet zo effectief. Dan kan je beter in je eentje gaan dineren.

Hoe meer zielen, hoe meer eten

Tot die conclusie kwam ook de Amerikaanse psycholoog John de Castro. Aan de hand van verschillende studies besloot hij dat hoe meer mensen er aan tafel zitten, hoe meer we eten. Eet je met twee? Dan speel je 35% meer binnen dan wanneer je in je eentje tafelt. En dat cijfer loopt op naarmate er meer mensen rond de tafel zitten. Ben je met vier, dan eet je 75% meer en vanaf zeven personen loopt dat cijfer op tot de volle 100%. Dat is natuurlijk geen probleem als je voornamelijk groenten en fruit naar binnen speelt, maar eerlijk is eerlijk, meestal is dat niet het geval. Wil je op je lijn letten, dan is een solodiner de beste optie – al is overdreven dieetgedrag ook geen goed idee.

Beetje inspiratie nodig in de keuken? Hier vind je de lekkerste recepten voor 1 persoon!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.