bril sollicitatiegesprek

Sollicitatie tip: draag een bril

Ben jij ook driftig op zoek naar een nieuwe baan? Misschien moet je dan overwegen een bril op te zetten tijdens je sollicitatiegesprekken. Want uit een onderzoek blijkt dat brildragers als intelligenter worden aangemerkt dan niet-brildragers en daarmee meer kans hebben op die felbegeerde baan.

Brildragers lijken intelligenter

Uit een Brits onderzoek van de school voor optometrie blijkt dat brildragers er slimmer uitzien en daarom makkelijker aan een baan komen. Misschien tijd om je contactlenzen aan de wilgen te hangen en die intelligente bril op te zetten wanneer je aan het solliciteren bent? Het onderzoek wees namelijk uit dat maar liefst een derde van de Britten gelooft dat een bril ervoor zorgt dat je professioneler overkomt. 43 procent is van mening dat je er intelligenter uitziet met een bril op je neus. 40 procent zou daarom zelfs overwegen een bril te dragen zelfs wanneer dit helemaal niet nodig is. Tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld.

Eerlijkheid

Dr. Jeffrey J. Waillin is een optometrist en assistent professor aan de Ohio State University. Hij is het roerend eens met de uitkomsten van het Britse onderzoek. “Men vindt nu eenmaal dat mensen die een bril dragen er intelligenter uitzien, maar dat is niet alles. Ze komen ook eerlijker over dan mensen zonder bril. Daar heeft de media handig op ingespeeld want slimme of nerdachtige personages in televisieseries en films dragen namelijk heel vaak een bril”.

Sollicitatiegesprek

Relatie-expert Lauren Mackler doet ook nog een duit in het zakje. “Wanneer we iemand met een bril op zien veronderstellen we automatisch dat die persoon stil en intelligent is en geen problemen zal veroorzaken. Dat komt vooral handig van pas tijdens een sollicitatiegesprek. De eerste seconden van zo’n gesprek zijn cruciaal. Als je toekomstige baas tijdens die eerste momenten al denk dat het niets gaat worden, dan wordt het echt heel moeilijk om hem of haar tijdens het daarop volgende gesprek nog van te overtuigen”.

Conclusie? Nieuwe baan nodig, koop een bril en zet ‘m op!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!